Hrabra LolaNaslovna vijest

Ja sam majka koja konzumira marihuanu (i ne sramim se toga)

Ja imam raznorazna psihička oboljenja.

Prevela: Staša Nikodinović

Izvor: scarymommy.com

Foto: scarymommy.com

Jedno od njih je razorni poremećaj anksioznosti koje me nekada doslovno obori na pod. To oboljenje se može pojaviti pod krinkom ljutnje ili nestrpljenja, što me ponekad čini pravim čudovištem pred mojim mužem i djecom, iskrena je za Scary Mommy majka dvoje djece Alyssa McBryant.

Ponekad plačem u uglu i urlam na ukućane da trebaju pospremiti kuću. Koristim medikamente za to, ali oni ne rješavaju sve probleme, a neki od njih, poput onih koje uzimam kada mi započne panični napad, počnu djelovati tek nakon pola sata. To znači pola sata brzog lupanja srca i osjećaja kao da ću umrijeti.

Marihuana može ublažiti moj panični napad za manje od pet minuta. Znam to zato što sam mjerila vrijeme.

Osim toga, od nje sam bolja mama. Ozbiljno. Stvarno je tako. Ja sam tip osobe kojem strašno smetaju nered i sve aktivnosti koje dovode do njega. Nisam prirodno nadarena za igranje sa djecom. Mogu im čitati knjige i učiti ih stvarima, u tome sam dobra.

Foto: durantelallera/Shutterstock.com

Ali, one prave igre žmurke i pretvaranja koje djeca rado igraju sa roditeljima za mene su  problematične. Kao da sam to zaboravila nekada davno, kada sam imala devet godina, i kasnije se toga više nikada nisam sjetila. Gledam djecu i stvari koje ih zabavljaju, ali ne mogu im se pridružiti u igri. Osim kada konzumiram marihuanu.

Tada sam puno smirenija. Nered mi ne smeta toliko. Tada se sjetim da mogu sve kasnije jednostavno počistiti i to me uopšte ne nervira ili umara. Mnogo pjevam i to pjesme koje volim: moj muž i ja smo nedavno pjevali pjesme Davida Bowie-ja našem sinu, a jedan dan smo ga škakiljali. Mnogo mu se to svidjelo. Bila sam samo malo, umjereno pod uticajem, taman dovoljno da se opustim.

Kada sam ovakva to usrećuje moju djecu. Na taj način osjećaju se voljeno. Djeca su zadovoljna zato što je njihova majka zadovoljna, a ja se osjećam kao dobra majka i ne žurim stalno da se brinem o suđu ili vešu. Umjesto toga, sjednem i dopuštam mojoj djeci da mi markerom crtaju tetovaže po rukama.

Foto: durantelallera/Shutterstock.com

Ne brinem više toliko o glupostima. Bolja sam majka. Ne, nisam ovisna o marihuani. Redovno pravim pauze i ponekad prođe po nekoliko dana da je uopšte ne koristim. Iako trava ne izaziva fizičku ovisnost, ja ne želim ni da razvijem psihičku ovisnost.

Konzumiram samo kvalitetnu travu koja se prodaje u medicinske svrhe i koju nabavljam u drugoj državi u kojoj je to legalno preko jednog dobrog prijatelja.

Ona je posebno dizajnirana tako da se od nje osjećate dobro, a da se pri tome ne ponašate kao neko ko je novopečeni student.

Ja sam majka. Redovno pušim marihuanu. Vi, dragi moji, možete slobodno da me zovete užasnom osobom. Nemate pojma koliko će mi biti svejedno.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije