Naslovna vijestRadoznala Lola

“Diesel” prodaje majice kojima sahranjuje brend

Modni brend “Diesel” je svojom posljednjom kampanjom pokušao da se izbori sa online nasiljem, a u koju su uključena slavna lica kao što su Niki Minaž (Nicki Minaj) i Bela Tron (Bella Thorne), koje nose odjeću na kojoj su brendiarni zli komentari koje su primili putem društvenih medija.

Prevela: Nataša Bursać

Izvor: Jennifer Faull - thedrum.com

Foto: Casimiro PT / Shutterstock.com

Kampanja – Mržnja Couture (Hate Couture) daje do znanja ljudima da “što više mržnje nosite, manje vas je briga”.

“To je zapravo više od filma – to je pokušaj da inspirišemo ljude da ne shvataju on-line mržnju isuviše ozbiljno”, izjavio je Bruno Berteli (Bruno Bertelli), direktor kreativnog tima na globalnom nivou za Publicis Worldwide i izvršni direktor za Publicis Italy.

Berteli objašnjava da je to djelimično i zbog toga što “Diesel” želi da vrati svoju reputaciju “edgy” brenda te je kao odgovor kreirao nekoliko komada, limitiranog izdanja, koji brend stavljaju među top teme u modnom svijetu, ali i šire.

“Go with the flaw”  je, na primjer, imala za cilj da poveća pažnju o ljudskom tijelu i njegovoj ljepoti i raznovrsnosti:

Pojavljujemo se kada imamo šta da kažemo. Počesto je bolja opcija neko uvijek”, objašnjava menadžer kampanje.

Posljednji film prikazuje grupu globalno polarizirajućih osobenosti, koje uključuju u priču Niki Minaž (Nicki Minaj), Guči Mejna (Gucci Mane), Belu Tron (Bella Thorne), Briu Vinait (Bria Vinaite), Tomija Dorfmana (Tommy Dorfman), Majlsa Hajzera (Miles Heizer), Jovanu Ventura (Yovanna Ventura), Barbi Fereira (Barbie Ferreira), Jo A-Ina (Yoo Ah-In) i Džonatana Belinija (Jonathan Bellini) da bi prenijeli određenu poruku.

Brend je od tih ljudi tražio da izaberu neke od najružnijih komentara koje su primili te je onda za svakoga dizajnirao poseban komad. U tom se filmu glumica Bela Tron, na primjer, vidi u crvenom izlogu u haljini na kojoj je istkana riječ “Kurva”:

Koncept ide i van okvira filma, te je “Diesel” kreirao kolekciju jakni, majica, haljina na kojima će biti ispisane riječi kao što su “Kurva”, “Peder”, “Jebi se”, a koje će svi moći da kupe.

Oko 150 influensera sa društvenih mreža je već kreiralo sopstvene komade koristeći najgore komentare koji su im upućeni te na taj način stvaraju koncept za svoje kanale.

Brend takođe kanališe i negativne komenatre koje on prima, kao na primjer “Diesel je mrtav”,“Diesel nije kul” ili “Preskupo sranje”, te ih je ispisao po izlozima svojih radnji. Zbog ovog hrabrog poteza policija je došla u njihovu radnju u Milanu jer su mislili da su ih napali vandali.

“Dio je ‘Dieselovog’ DNK da ne shvata sebe preozbiljno i svi mi želimo da budemo dio toga”, pojašnjenje je iz njihovog PR-a.

“Diesel” je stupio u partnerstvo sa velikm brojem anti-nasilničkih i sajberkriminalnih programa u raznim zemljama širom svijeta i doniraće im sredstva.

Pročitaj još

Od iste osobe
Najnovije