Hrabra Lola

Nakon što ga je supruga ostavila, kćerkica brine o nepokretnom tati

Žena napušta porodicu nakon što joj muž ostaje paralizovan, ali način na koji se njena kćerka počinje brinuti o svom tati je nevjerovatan.

Prevela: Nataša Bursać

Izvor: Rokas L - Boredpanda.com

Foto: boredpanda.com

Kada se desi neka tragedija, članovi porodice treba da se drže zajedno. Ali, nakon što je Tijan Hajčeng (Tian Haicheng) iz Kine ostao paralizovan, nakon saobraćajne nesreće, njegova supruga, sa kojom je bio sedam godina bio u braku, ga je napustila.

Kako navode tamošnji mediji, Tijan je ostao paralizovan od prsa ka nadole, nakon što je taksi u kojem je bio upao u jarak, u martu 2016. godine. Ona ih je napustila samo nekoliko mjeseci nakon toga, sa njihovim starijim djetetom.

Rekla mu je da ide kod majke na par dana, ali nije se nikada vratila. Sa njim, pak, ostaje samo lćerkica Đija Đija (Jia Jia), koja se brine o njemu od tad.

Foto: Boredpanda.com

Ustaje svako jutro u šest i masira tatu pola sata te prije nego što ode u školu opere mu zube i umije ga. A dok je u školi, njeni baka i deda brinu o njemu. Čim se vrati, hrani ga i pomaže mu da se kreće po sobi pomoću improvizovanog uređaja.

Ona ga čak i brije kada treba. “U početku nisam znala brijati njegovo lice i često je kravrilo,” kaže ona. “Ali tata je govorio da ga ne boli. Sada sam puno bolja u tome i deda kaže da su mi rezovi veoma čisti.”

Foto: Boredpanda.com

Kada su je pitali za majku, ona je odgovorila da joj uopšte ne nedostaje jer “ne vodi računa o njenom tati”, ali joj zato brat mnogo nedostaje jer su bili veoma bliski.

Njen tata je odlučio da dokumentuje njen nesebični rad i trud, i to pomoću live stream aplikacije, tako da ih svakodnevno hiljade i hiljade ljudi prati u njihovoj svakodnevici.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije