Hrabra Lola

Začetnica pokreta i žrtva Harvija Vajnstina kaže da je #MeToo glupost

Glumica i spisateljica Rouz Mekgovan (Rose McGowan), kaže da je pokret #MeToo glupost.

Redakcija

Izvor: The Sunday Times Magazine / B92

Foto: The Sunday Times Magazine

Iako je među začetnicama pokreta, samim tim što je pre godinu dana producenta Harvija Vajnstina (Harvey Weinstein) optužila za silovanje, Rouz kaže da je ostala bez podrške žena.

One su idioti. One nisu šampionke, već gubitnice. Ne dopadaju mi se. Kako da objasnim činjenicu da sam dobila nagradu od magazina GQ za muškarca godine, a da me nijedan ženski časopis nije nagradio i da me nijedna ženska organizacija nije podržala”, kazala je Rouz za britanski Sunday Times Magazine.

Pokret je započet u oktobru prošle godine kad su žene počele da dele svoje priče o seksualnom uznemiravanju na Twitteru. Ubrzo se pojavilo niz optužbi, koje je pratio hešhteg #MeToo.

Ona je navela da su je isključili iz svih događaja koji su promovisali pokret.

“Ne želim ni da idem. To je sra*e. To je laž, kao neki flaster koji ih zavarava da bi se osećale bolje”, rekla je zvezda serije “Čari”.

Foto: Sundry Photography / Shutterstock.com

Rouz je dodala da ne veruje kako njena koleginica Meril Strip (Meryl Streep) nije znala za Vajnstinovo ponašanje, a ne veruje ni da Hilari Klinton (Hillary Clinton), koju je podržavala javno tokom trke za predsednicu SAD, nije bila upućena u njegov život. Ona smatra da Hilari zna kakav je Vajnstin jer su prijatelji.

Glumica je rekla i da modni magazin “Vogue” treba da se stidi zato što je dao prostora Džordžini Čepman (Georgina Chapman), modnoj kreatorki koja je Vajnstinova žena, i tvrdi da je i ona znala šta joj muž radi na poslu.

Rouz je kazala da bi mogla da se kandiduje za predsednicu SAD na strani republikanaca i ističe da Vajnstin mora da bude kažnjen i zatvoren. Ona smatra da je to prava kazna jer je, kako je navela, “ukrao mnoge živote” i da će razmisliti da mu oprosti tek kada ga vidi iza rešetaka.

Glumica je Vajnstina optužila da ju je 1997. godine silovao, a detalje je iznela u knjizi “Hrabra”.

Kako bi sprečila seksualno zlostavljanje i iskorišćavanje, Mekgovan je snimila dokumentarnu emisiju “Građanka Rouz” koja je premijeru imala na E! kanalu 30. januara.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije