Praktična Lola

Kako sam izgubila 5 kg u manje od jednu minutu – totalni clickbait

Disclaimer – ova kesava mačka sa slike očito nisam ja, to je besplatna slika sa stranice Pexels.com. Moje slike pronađite scrollajući kroz post! Pa krenimo…

Redakcija

Izvor: neliland.com

Foto: Alena Ozerova / Shutterstock.com

Hodamo ulicom moja ljubav i ja. Kao i svi zaljubljeni parovi, volimo si tepati.

I tako pitam ga

Ja: Misliš li da mogu izgubiti 5 kg sljedeći tjedan?

Ljubav: Da

Ja: Na koji način?

Ljubav: Eventualno ako si odrežeš nogu.

Prepričavam ovu anegdotu na Facebook-u, i prijatelj me prozove Sakata neman, hit iz prepjevane verzije Novih fosila, Košulja plava.

Izvor: Stvarno ne znam, ali potpis je na slici

Nasmijala sam nježno tepanje svoje ljubavi, kupila čokolino i poslije pojela trostruku porciju.

Kada sam bila nešto mlađa, ali nikako slađa, varirala sam oko 63 kg. U to vrijeme mi se 70 kg činilo kao broj iz noćne more u kojoj me proganja deblja verzija mene! Odrasla sam s magazinima koji su idealnu žensku kilažu definirali sa:

Broj centimetara – 110 = tvoja idealna kilaža.

Visoka 176 cm, sve do 66 kg smatrala sam uredu.

A onda se onako, preko noći, nekoliko kila više ušuljalo na vagu (i tibicu) te popelo do magičnog broja 69! Znam što mislite, huehehe, ne nemamo više 12 godina. 69 kila = kila manje od 70.

Vidjevši taj broj počela sam trčati imaginaran maraton u svojoj glavi, postala sam kraljica squatova, prestala jesti čokolino, šećer mlijeko i ostalu tugujuću rodbinu na točno jednu minutu, dok nisam vidjela kinder milk schnite u frižideru.

Ovo su dve stvari koje sam primijetila otkad sam se udebljala:

– Napokon imam struk, jer su mi se proširile grudi i bokovi

– Ljudi me pitaju jesam li smršavila (moguće zahvaljujući porastu životnog standarda i boljem odijevanju, ali nećemo sad o tome)

– Bonus: dečka boli briga. Dapače, više za “štipkat”.

Htjela sam naći neku reprezentativnu stariju sliku za usporedbu, ali toliko su očajne (domena wc, bojler, ogledalo) ili badić. Stavljam ovu sliku iz Egipta, iz profila.

Neli sa 63 kg:

Neli sa 68 kg:

Neli sa 71,5 kg:

No vratimo se na naslov ovog posta, kako sam izgubila 5 kg u minutu, bez da sam si odsjekla nogu!

Neki dan vagam se na poslu, i imam nevjerovatnih 66 kg! Moja savršena kilaža ako pitate Ok! magazin. Toooo, uspjela sam u životu! Jedem više nego ikad, kile se tope! In your face hrana!

Gledam se u ogledalo i mislim si, je*bote, baš sam pi*ka, trbuh mi nikad nije bio ravniji. Potvrđujem svoju tezu da ako ne preskočite doručak smršavite jer potaknete probavu.

“You need to put something in, to get something out” – hueheh

Divim se samoj sebi, pričam priču cimerici, ona mi kaže da i ona ima vagu koju uvijek mogu koristiti. Stanem na njenu vagu i imam 71,5 kg!

A u ku*ac.

Naime vaga na poslu je bila krivo naštemana analogna vaga, dok doma imamo digitalnu vagu!

Tjeram cimericu u nevjerici da stane na vagu. Ima 50 kg. Pas mater, to je prvašica manje od mene. U nevjerici krene moj monolog:

Ma kako ti imaš 20 kg manje od mene, pa izgledamo skoro pa isto! Cimerica me počne tješiti, govori mi da sam viša, i jesam, ali samo 10 cm. Gdje je ostalih 10 kg, gdjeeee? Šalu na stranu, naravno da ne izgledamo skoro pa isto, ali svaka izgleda jebeno u svojoj veličini!

Pouka priče: sve je to stvar percepcije, dok god se dobro osjećate u svojoj koži!

No da budem iskrena, u međuvremenu, ništa nisam naučila iz ovoga. Nova Neli iz noćne more ma 75 kila, čeka me negdje u 2019. godini, poslije Božića. I tako će biti u nedogled.

Jedina je razlika što je se više ne bojim otkad sam u horoskopu pročitala da ću se ostvariti kao žena tek kad se malo ugojim! Naime, osim što ne učim iz primjera, pomalo sam i praznovjerna.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije