Zabavna Lola

Imamo dokaze da je umetnost Zdravka Čolića, kao i on, otporna na vreme

Ove mimove niko ne može osporiti.

Redakcija

Izvor: Sara Radojković - Vice

Foto: Uroš Ranković / Vice

Toliko je stvari koje su prošle kroz ruke milenijalsa kao kroz ultimativni test vremenena, ali je malo njih doživelo nešto što možemo nazvati umetničkom reciklažom.

Takvu umetničku reciklažu na primer, Bajagin opus je doživeo u Momčibalu, maskenbalu posvećenom njegovim legendarnim stihovima.

Izvor: Uroš Ranković / Vice

Slična stvar događa se sa i bezvremenom umetnošću Zdravka Čolića. To smo videli sad po kvizu koji kruži Fejsbukom, a koji testira vaše raspoznavanje Čolinih stihova od stihova Kreša Bengalke, čiji god da ste veći fan. Ali što je najbolje od svega, verovatno volite obojicu.

Izvor: Uroš Ranković / Vice

Međutim, to nije sve. Tematske žurke na kojima se pušta isključivo Čolina muzika je jedna od popularnijih događaja mlađe generacije u Beogradu, a verujem da će tek biti i u predstojećoj klupskoj sezoni.

Izvor: Uroš Ranković / Vice

“Budimo realni, svi smo mi odrasli na pesmama Zdravka Čolića. Naše majke nose imena kao likovi iz njegovih pesama. Samo je bilo pitanje vremena kada će neko napraviti tematsku žurku gde će se nositi cipelice, bluzice, kompletići i gde će se đuskati uz Čoline pesme. Čini mi se da smo Čola večerima uspeli da rekreiramo vibe 70-ih i 80-ih, gde svi pevaju i igraju bez ikakvog opterećenja. Mislim da je upravo ta retro atmosfera nešto što privlači milenijalce”, rekao je Uroš Ranković, poznatiji još i kao DJ Role za VICE o motivima koji stoje iza ogranizacije ovakvog događaja.

Izvor: Uroš Ranković / Vice

Uroš Ranković je mladi producent, zaluđen radio kulturom, čije radove i emisije često možete slušati na radio aparatu. Međutim, on ima još jedan hobi, a to je pravljenje mimova od savremenih tačnije bezvremenih pop i folk stihova i klasične umetnosti. Ovo su njegovi radovi vezani za Zdravka Čolića, koje često koristi i u promotivne svrhe u svojim insta pričama. Ako vas ovakve žurke zanimaju, Uroša na Insti možete naći kao @rrole, sledeća je najavljena za 26. oktobar u Tok baru.

Izvor: Uroš Ranković / Vice

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije