Lole iz komšiluka

Ja, kuguarka

Nedavno naletim na naslov “Može li starija žena da zadrži mlađeg muškarca?”

Piše: Nataša Bursać

Foto: dubassy / Shutterstock.com

Upitnik?

Pročitam članak i uvidim da je dobrano naučno potkovan, što analizom stručnjaka, psihologa i terapeura, što stručnom terminologijom, te sam se smirila. NOOOT!

Elem, kažu stručnjaci da je trend (i da, u pitanju je, inače, tek neki trend ta veza između starijih žena i mlađih muškaraca) i da je zapravo biološke prirode, jer se svodi na seksualni drajv. Ok, Frojdovci, usaglasićemo se oko toga da nismo saglasni.

Istini za volju, priznaju da je toga, odnosno tih veza, bilo i ranije, ali kako svako vrijeme nosi nešto svoje, ovih dana i godina taj odnos poprima nove konotacije i znatno je češći, da ne kažem naglašeniji.

Pa, budući da sam i ja tu malo kompetenta, jer ljubim mlađeg momka, da vam objasnim zašto baš mlađeg.

Kao prvo, nisam ga birala zbog njegovih godina, kao ni on mene. Valjda. Ddddd!

Foto: Little Moon / Shutterstock.com

Možda ovdje priča i treba da stane, ali ja ipak biram da nastavim. Cijenim da taj “trend” razumijem i imam štošta za reći.

Naime, tvrde stručnjaci, danas žene izgledaju sve mlađe, što zbog toga što žele, što zbog toga što im se to nameće, što zbog toga što se zdravije živi, opet jer se želi, mora, treba itd. Kao dokaz, koji je, cijenim, naučne prirode – ja ne izgledam starije od svog odabranika (volim taj termin – odabranik). Kao dodatni argument dodajem da svi misle da izgledam pa, tu negdje njegovih godina. Ako to nije argumnet, ja onda ne znam.

Shvatamo sarkazam? Shvatamo! Ok, samo provjeravam.

Po mom mišljenju je to naprosto pitanje zrelosti, nadasve emotivne (revolucionarno, znam), jer tu se valjda vas dvoje trebate naći. Zvuči baš lako ova moja formula zar ne. Zvuči – jer nije.

To prati i pogled na svijet i ono što želite u životu i od života. Oboje! Opet otkrivam da je voda mokra, ali sve u želji da naglasim da se to s godinama ne mijenja.

Jeste i dalje zajedno usprkos godinama? Ok, samo provjeravam.

Foto: MRProduction / Shutterstock.com

I naravno, ne bježim od toga, i strast je tu. Ali i prijateljstvo. Pričate o svemu, ali ne u smislu one puke fraze. Jer ja zaista to mogu. Kažem neke stvari naglas za koje nekad ni pred sobom nisam imala hrabrosti. Njemu je lakše za reći, nego meni samoj ovako teškoj. Kao da bih ja mene razumjela. Ali on razumije. Nije, dakle, tako mlad, niti sam ja uvijek tako zrela.

Šta vam još treba za sreću, drage moje kuguarke? Meni poneka rečenica koja nosi svu emociju svijeta, a koju može da izrekene samo zreo muškarac, ali i onaj djetinjasti pogled koji nam zaljubljenost nacrta na lice, a koji ne broji godine. Ako to začinite barem sličnim smislom za humor, čuj mene sarkazmom, koji opet krasi samo zrele ljude – vuala, vaše jelo je spremno.

I da ne zaboravim, ne slažem se nikako sa samim pitanjem s početka. Jer (isto tako) može li mlađi muškarac da zadrži stariju ženu?

Zna ona šta hoće, pobogu, nije joj gubiti vrijeme. I svakakve je priče čula, prepozna ona gotovo svaku. I može li mlađi muškarac da je prati? Ona zna svoj put i on svoj mora znati ako će uporedo sa njom.

Ali neka bude, odgovoriću na pitanje s početka – može starija žena da zadrži mlađeg muškarca! I on nju!

Uzvičnik!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije