Zabavna Lola

Njena dnevna soba je dnevna soba svih majki

Kao i svaka majka i Serena Vilijams (Serena Williams) se pita kako je njena kćerkica preuzela svaku prostoriju u kući.

Prevela: Nataša Bursać

Izvor: scarymommy.com

Foto: Robin de Blanche / Shutterstock.com

Prije djece, većina nas je imala dnevni boravak na koji smo bili ponosni. Nije bilo bitno koliko je skučen, ili prostran, ali bio je, pobogu, naš. A poslije djece? Paaa ne baš toliko.

Tako da, kada je teniserska zvijezda Serena Vilijams postavila fotografiju trenutne situacije u njenom dnevnom boravku, roditelji širom verbalnog svijeta su počeli da klimaju glavom potvrdno, komentarišući “I kod nas je isto”.

“Ponekad moram da podignem ruke u vazduh. #ovamama je nekada imala dnevni boravak. Sada, imam igraonicu. Kada se ovo desilo?“, napisala je u opisu fotografije.

Ona i njen suprug Aleksis Ohanin (Alexis Ohanian) su dobili kćerkicu Olimpiju (Olympia) prije oko godinu dana i od tada ona uporno krade šou svojim poznatim roditeljima. Serena je u tih godinu dana otvoreno govorila o postporođajnoj depresiji, odnosu majčinstva i karijere, te kako je putovati s djecom (mala pomoć: pomalo haotično).

View this post on Instagram

Making deals

A post shared by Serena Williams (@serenawilliams) on

Ali kada vam kuću preuzmu plastični tobogani kolutovi, više plišanih životinja nego što ih gradski karneval ima, to može da učini da dnevni prostor odjednom izgleda kao da više nije vaš. Svaki je roditelj pokušao sve načine da očuva prostor urednim, ali na kraju, bilo zbog čistog umora ili povremenog nedotatka brige o tim stvarima, igračke ostaju gdje jesu.

I naravno, svaka iritiranost situacijom je tako lako izbrisana jednim pogledom na te bucmaste obraze i savršeno napućene usnice.

Drži se, Selena. Nikako nisi sama u gubljenju sebe, pardon, sobe u tom haosu.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije