Naslovna vijestRadoznala Lola

Operisala sam zadnjicu zbog lajkova

Možda su krive Kardašijanke, ili je pak stvar u glorifikovanju ženskog tijela, i to onom izvornom, gdje su obline znak ženstvenosti. Nadam se da je ovo drugo.
Ah ta nada…

Piše: Nataša Bursać

Foto: Anatolii Riepin / Shutterstock.com

I zbilja, zašto baš zadnjica? Pitanje treba postaviti onima koji, valjda, znaju zašto su baš to poželjele – veću zadnjicu.

Naiđem tako na članak na Boradliju, istoimenog naslova, o tri potpuno različite djevojke sa zapravo sličnim pričama odnosno željama o tome da izgledaju bolje. Bolje je, pokazaće se i ovim primjerima, subjektivna kategorija, kao i viđenje sebe, odnosno svog izgleda.

Možete ih i vi vidjeti u izlogu plastičnih zadnjica – Instagramu. Narvno, nije samo po tome on poznat, ali ima tu podkategoriju pristalica.

Upoznajte influenserku Gracijelu Montez (Graciela Montes). Ona je prvi put “otišla pod nož” kada je imala samo 18 godina (morala sam da dodam ovaj prefiks samo, meni tako realističnije zvuči, ili možda ne). A zašto? E, tu Vas unaprijed molim da sjednete i pripremite čašu vode, jer se na taj potez odlučila jer ju je tadašnji momak konstatno kritikvao da je “ravna”.

“Kritikovao”, tako kaže.

“Ravna”, da, baš tako kaže.

Jeste se smirili? Da nastavimo?

Naglašavam ovo tadašnji, u smislu bivši. Hvala bogu. Malo nam je lakše, jel da?

Nadalje kaže još da se prije operacije nije “osjećala kao žena”. Da li je taj osjećaj nastupio prije ili poslije ovih komentara tadašnjeg joj momka, nismo uspijele da saznamo. Grudi je “nabavila”, ali joj to nije bilo dovoljno.

View this post on Instagram

Shame on you if you understand this picture lol ?

A post shared by Graciela Montes (@gracielamontes_) on

Od tada je počela sve više da se raspituje o plastičnim operacijima i silnim pogodnostima koje nude. Tako je došla do ideje da uveća zadnjicu, koju joj je, inače, platila majka. Na kraju, nažalost, nije bila zadovoljna zadnjicom koju je dobila, jer ju je hirurg, kako tvrdi, iskasapio.

Pa zbilja, da je plastični hirurg biti lako…

Treba opet napomenuti da joj je i majka pomogla u želji da se na kraju ipak osjeti kao žena. Naglasiću da ne osuđujem, iako je ovo možda tako zvučalo. Jer zaista, neke kulture i pojedini ljudi potpuno drugačije gledaju na poimanje plastiče hirurgije. Pa ko sam ja da osuđujem?!

R&B pjevačica Kimberli Mičel (Kimberly Michelle) je imla slično iskustvo. Oduvijek se borila sa manjkom samopouzdanja i bila je spremna da učini šta god treba da dobije “savršeno tijelo”.

Tu priču o samopouzdanju zapravo možemo svi da razumijemo, valjda je razlika tek u tome koliko smo daleko spremni ići. Ni ona nije imala najbolje iskustvo sa ishodom. Jer, ko bi rekao da to možete uraditi za male pare, a da pri tom ne ugrozite zdravlje. Nije sarkazam, samo tako djeluje. Njezin joj je doktor, naime, kasnije rekao da su inekcije koje su joj ubrizgane imale toksine, koje joj je, srećom, uspješno odstranio.

Bjuti konsultantica Danijel Maron (Danielle Marrone) se na ovaj potez odlučila (i javno to priznaje) zbog sestara Kardašijan.

Doduše, ako će Vam biti lakše, otišla je profesionalcu. Znam, i meni je sad lakše.

Bila je jako uzbuđena prije operacije, jer više neće morati editovati fotografije da bi joj dupe izgledalo veće. Ne bih ja tu više ništa dodala.

Ali da mi ipak zaključimo – Instagram ima tu moć da utiče na poimanje plastike u tijelu. I nemojte misliti da smo mi daleko od toga. Editovanje je tu, slojevi šminke su tu, punjene, pardon pune usne su tu, pa koliko nam onda još treba da nam dođe plastika iz glave u dupe?

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije