Lole iz komšilukaNaslovna vijest

Kako da preživite život, part I

Kako da preživite život.

ULTIMATE GUIDE FOR REAL PEOPLE

Redakcija

Izvor: Sanja Ciganović / Umdrumiostalo.blogspot.com

Foto: Roberts Photography / Shutterstock.com

Uz sve net tutorijale kako da bebi izmiksate bananu ili imate problem da uklopite boju helanki sa enterijerom u teretani, evo i vodiča kako da preživite život. To je ono što vam se događa dok čekate da vam se nešto dogodi i poziranja za Instagram.

Ovaj put, baviću se populacijom onih kojima blog i, uopšteno, zarada od prodaje magle preko interneta, nisu hajlajtovi života. Neki radimo od jutra do sutra pa opet, pa je ovo posvećeno nama koji još nemamo špic nokte, iscrtane japanske obrve, nedeljom kuvamo četiri ručka za naredne dane i želimo da uparimo 24h sa obavezama koje se multiplikuju. Verovali ili ne, život postoji i van Interneta.

KAKO DA PREŽIVITE TINEJDŽERE

Ukoliko imate sreće, pubertet vašeg mladunca savršeno će da se poklopi sa vašim klimaksom. Ne očajavajte. Okačite boksersku vreću umesto lustera. Bez svetla se može a bez mogućnosti da se nešto nalupa se ne može. Dakle, otkačite luster i zakačite džak pa ga dobro isklepajte kad god imate ili nemate povišen nivo stresa. Povod je nebitan. Udarajte do besvesti, bolje džak nego svakog ko vam krene u susret, da ne kažem, pređe crtu.

Foto: knelson20 / Shutterstock.com

Nabavite lopatu. Ne mora da bude baštenska, može i ona za sneg. Trebaće vam da prokrčite put kroz tinejdžersku sobu. Nije problem u gomilama prljavih i čistih stvari kojekude. Problem je u poispadalim temperama, koje pod vašim klompama proizvode lako prepoznatljiv zvuk nalik šištanju zmije. Kad vas prođe nalet straha otkud zmija u stanu, boja iz tempere je već popustila pod pritiskom vaše klompe i razletela se po naspramnom zidu i tepihu. Ukoliko ste kreativni, možete sunđerom da razmažete boju po zidu i proglasite se za konceptualnog umetnika. Ukoliko niste, ili je tempera isprskala televizor, onda ništa.

Ne popuštajte pritiscima. Veš, koji vaše pile malo, nije odnelo na pranje… Neće biti opran. Nema kompromisa ni demokratije. Šta se ne nalazi u kanti za prljav veš, ne ulazi u veš mašinu. Time sebi smanjujete količinu za pranje i peglanje a dete, i dalje, ne učite da je to jedini put do čistog veša. U njihovoj klasifikaciji, sve može da se obuče „još jednom i zato je bačeno na stolicu pored kreveta“. To ne dirajte. Kažu da su te gomile odraz detetove kreativnosti i samostalnosti, pa kad im nestane čistih majica, zagrlite ih i podsetite da podržavate njihovo umetničko izražavanje slobode.

Povremeno uvedite Dan za inspekciju. Tog dana, u prisustvu mladog kreativca, pretresite gomilu sa stolice samo da biste izbacili kesu sa sendvičom od pre devet dana, da se ne bi skupljale bube, eventualno, a zatim ih ostavite u njihovom kreativnom brlogu. Legenda kaže da povremeno sami operu bitnije komade i suše ih u mikrotalasnoj ili peglom. U tim trenucima vi budite kreativni, npr. razmazujte gorepomenutu temperu ili meditirajte. Nekada je dovoljno samo da zauzmete položaj za meditaciju. Naravno da od meditiranja nema ništa, dok zaprška pregoreva a zvuk veš mašine probija zvučni i komšijski zid, ali nije to sad važno. Važno je da izdominirate svojom smirenošću u zen fazi. Sve je to marketing, među nama…

Foto: A. and I. Kruk / Shutterstock.com

Na komentar „Kada ćeš da mi ispeglaš sive farmerke?“ pribegnite metodama reciprociteta. Koristite reči koje vaš tinejdžer razume, isto kao kada ste razgovarali sa dvogodišnjakom koji bi da turi prste u struju. Univerzalni odgovori počinju sa „Evo“, a u nastavku obilno koristite reči poput „Samo da vidim kraj serije/pogledam nešto na Instagramu/lansiram raketu u kosmos“, sve ono što ste od njih naučili kada bi ih zamolili da bace đubre ili odu do prodavnice. Moguće je da odustanu ili sami ispeglaju, mada je ovo prvo malo više moguće.

Kada vaš tinejdžer izađe iz faze da neće da se kupa i uđe u fazu dvosatnog tuširanja, postoji nekoliko trikova, koje ćemo ovde objasniti. Ukoliko ne može da se odlepi od ogledala, posle 20 sekundi tuširanja dva sata se gleda i razgleda, tu fazu možete da redukujete izbacivanjem ogledala iz kupatila i dislociranjem na terasu, npr. Garantujem da će kupatilo biti slobodna teritorija jako brzo. Ukoliko je problem što se tušira dok ne potroši svu vruću vodu starog kontinenta, prolaskom pored kupatila ugasite svetlo. Da bi, opet, upalili svetlo, moraju da izađu iz tuš kabine, obuku se i izvire iz kupatila a ko je lud da se ponovo vraća pod tuš, posle toga? Deluje. Ne pitajte kako znam. U suprotnom, neće ostati tople vode ni da operete zube.

Sezonski šoping… Deca rastu, ono od proletos je tesno i kratko, mora da se obnovi sadržaj ormara. U mojoj kući, pocepane farmerke su dozvoljene samo ako ih ja isečem (kreativno, naravno, skalpelom), kupovne nikako, bar dok traje školska godina. Nisam savremena uopšte. Obzirom da sam savladala veštine pregovaranja sa teroristima, toplo savetujem da ne ulazimo u diskusiju na tu temu. Lično, ne volim kupovinu, razgledanje i isprobavanje. Za to služe starija sestra i drugarice, idem samo kad treba da se plati karticom. Keš u ruke… Nikako, bar do 25. godine.

Foto: kikovic / Shutterstock.com

Dogovor se uspostavlja na putu do tržnog centra. Nemam ni vremena ni nerava za cunjanje po radnjama.Vodi me od A do B, platim i izlazim. Ukoliko se postavi pitanje odlaska u samo još jednu prodavnicu, samo još jednom probanje n stvari, uložim veto. Sve mimo dogovora može da me okine da u prodavnici počnem da pevam repertoar Lepe Brene iz veselih osamdesetih. Dakle, zadržavanje duže od uđemo-kupimo, iz mene izvlači „Sitnije, Cile, sitnije“ i „Joj, joj, Miki moj“, prilično glasno i upečatljivo. Isprobano je i dalo je rezultate. Mogu dokle mogu a onda Lepa Brena peva iz mene. Umesto podizanja noge na harmonikaša mogu i na policu sa patikama, šta mi teško.

Nadam se da sam vam bar malo približila ove korisne veštine. Ukoliko ste se zainteresovali, možete da mi se javite u inbox i aplicirate za neki od mojih kurseva. Moram da napomenem da su sve polaznice mog online kursa sada uspešne majke i poslovne žene, kojima se život iz korena promenio, a i smršale su. Udaranje džaka je odlično i delotvorno na zatezanje više grupa mišića. Dakle, ukoliko nameravate da budete uspešne, trk u banku i uplatite moj kurs.

P.S.

Ne primam kompenzacije u vidu ajurvedskih preparata, reiki tretmana, kuvanog paradajza i zimskih guma za Yuga. Ovo je početni modul. Ukoliko budete želeli da uplatite i sledeći, na poklon dobijate četku za češljanje resa na tepihu. Sa odslušanim kursom i četkom, vaš život će dobiti novi kvalitet, to su potvrdile sve uspešne žene koje su završile moj kurs. Požurite, broj četki je ograničen.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije