Radoznala Lola

Gdje putovati u 2019? Lonely Planet je izabrao za tebe

Sezona godišnjih odmora tek je prošla, ali valja već planirati sljedeće.

Priredio: Nenad Bosnić

Foto: Pixabay.com

NAJISPLATIVIJE DESTINACIJE

Ako ne raspolažeš baš prevelikim budžetom za putovanje, ne brini, Lonely Planet je napravio i izbor destinacija koje nisu samo atraktivne i nezaobilazne, već i pogodne za pliće džepove.

Na vrhu ovog spiska našao se jug doline Nila, gdje za vrlo malo novca možete da obiđete nevjerovatna mjesta kakva su Luksor ili Asvan, dok većina krstarenja u cijenu uključuje hranu i kopneni prevoz.

Luksor posmatran sa Nila / Foto: Paula French – Shutterstock.com

Ako želiš nešto sasvim drugačije od pustinjske vreline, pijeska i istorijskih nalazišta, prijedlog je da se zaputiš ka Poljskoj. Iako ova velika, kulturno bogata i ekonomski snažna država ima mnogo centara vrijednih posjećivanja – od Krakova, preko Varšave, do Gdanjska – Lonely Planet je izdvojio Lođ, kao još uvijek neotkriveni (pa samim time i još pristupačniji) dragulj poljske mješavine istorijskog blaga i postindustrijske transformacije.

Među prvih 10 uvrštena je i Slovenija, najrazvijenija od nekadašnjih jugoslovenskih republika, na čiju malu teritoriju je stalo mnogo lijepih lokacija, zanimljivih aktivnosti i austrijsko-italijanskog šarma po daleko povoljnijim cijenama.

  1. Južna dolina Nila (Egipat)
  2. Lođ (Poljska)
  3. Nacionalni park Velike dimne planine (SAD)
  4. Maldivi
  5. Hjuston (SAD)
  6. Argentina
  7. Bangladeš
  8. Albanija
  9. Ekvador
  10. Slovenija

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije