Hrabra Lola

Mama stala kao ljudski štit svojoj bebi

Ova mama zaštitila je svoju bebu od tuče veličine teniskih loptica tokom teške oluje.

Redakcija

Izvor: ANA ŠEFČEK - miss7mama.24sata.hr

Foto: Clare Franz / Facebook.com

Mama iz Australije nedavno se našla pod teškom tučom koja ju je prisilila da djeluje kako ljudski štit kako bi zaštitila svoju kćerkicu kada je tuča razbila prozore njezinog automobila. Fotografije ozljeda koje je tuča nanijela njenom tijelu su zastrašujuće.

Fiona Simpson govori kako se vozila u svom gradiću pokraj Brizbena sa svojom bebom i bakom kada je oluja postala intenzivna te su ostale zaglavljene u automobilu. Kada je led dosegao veličinu teniske loptice, prozori na automobili su razbijeni.

“Nikada nemojte voziti tokom tuče. Naučila sam svoju lekciju danas”, napisala jetada Fiona na Facebooku, uz fotografije.

I’ve learnt my lesson today, NEVER drive in a hail storm! We parked on the side of the road when the storm got to heavy…

Gepostet von Clare Franz am Donnerstag, 11. Oktober 2018

“Kada je oluja postala prejaka, parkirale smo se sa strane ceste i tada je tuča razbila naše prozore. Pokrila sa svoju bebu svojim tijelom, da je zaštitim”, dodala je ova mama.

Uvijek se govori kako majke mogu podići automobil sa svog zarobljenog djeteta, a ovo se ne razlikuje puno od toga. Ova mama je znala da su u opasnosti i da je njeno dijete posebno ranjivo pod takvom destruktivnom i intenzivnom tučom. Iako su modrice zastrašujuće, bilo koja mama učinila bi istu stvar kako bi zaštitila svoje dijete.

“Htjela sam samo upozoriti druge na opasnosti ovako teške tuče. Laknulo mi je da su moja kćer i baka dobro”, rekla je ova hrabra mama.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije