Zabavna Lola

Otvoreno pismo svim ženama koje ne masturbiraju

Američka novinarka Bet Žilet (Beth Gillette) uputila je otvoreno pismo svim ženama koje uskraćuju sebi užitak masturbacije i, između ostalog, navela brojne prednosti ove opuštajuće aktivnosti.

Redakcija

Izvor: BERNARDA PAVIČIĆ - miss7mama.24sata.hr

Foto: Kaspars Grinvalds / Shutterstock.com

“Ja sam Bet. Volim sve vrste bageta iz Starbucksa, volim gledati filmove (baš sam ovaj vikend pogledala novi ‘Halloween’), Instagram storyje i masturbaciju – jer sam ljudsko biće sa seksualnim željama i potrebama”, počinje svoje pismo 27-godišnja američka novinarka Bet na portalu The Everygirl.

“Dopustite mi da vam ovo malo objasnim. Naime, nedavno sam razgovarala s grupom žena koje nikada ne masturbiraju jer smatraju da je masturbacija nešto grubo, sramotno i nešto što rade samo muškarci. Da, istina je! I ja sam se šokirala.

Upravo zato krenula sam istraživati i naletjela na rezultate jedne studije objavljene 2009. godine. Prema navedenom istraživanju, samo 7,9 posto žena između 25 i 29 godina masturbira dva do tri puta tokom sedmice, dok je kod muškaraca postotak znatno veći. Naime, to čini njih 23,4 posto. Ok, razumijem da je dva do tri puta prilično puno, ali prema istoj studiji čak 28,5 posto žena u navedenoj dobnoj skupini nije masturbiralo posljednjih nekoliko godina.

Postoje brojne priče kako je ženska seksualnost čudna. Žene su često učene da njihova seksualnost treba zadovoljiti druge, na prvom mjestu svog partnera. Žao mi je, ali sva ta logika protiv masturbacije je neistinita! Masturbacija je normalna, zdrava i super zabavna aktivnost koju ljudi rade zbog vlastitog užitka. Evo još nekoliko razloga zbog kojih bi trebala što prije naručiti novi vibrator“, napisala je Bet i navela pozitivnie strane masturbacije.

Masturbating Sex And The City GIF - Find & Share on GIPHY

Prema njenim riječima, redovito masturbiranje poboljšava seksualni život jer pomaže u otkrivanju seksualnih preferencija pa samim time utječe na odnos s partnerom.

“Ako vaš seksualni život više nije živahan kakav je bio, to može biti zbog komunikacije, stresa ili nedostatka interesa za partnera. I upravo masturbacija može pomoći u rješavanju tih problema! Svakodnevno masturbiranje povećat će tvoj seksualni nagon, osnažiti te i utjecati na to da se dublje povežeš s vlastitim tijelom i partnerom“, napisala je.

Osim boljeg odnosa s partnerom i učestalije akcije pod plahtama, masturbiranjem ćeš se riješiti i nakupljenog stresa.

“Masturbacija uključuje osluškivanje vlastitog tijela i prepuštanje trenutku koji su odlična metoda za uklanjanje stresa”, objasnila je novinarka koja smatra i da je masturbacija jednostavan način za prakticiranje sigurnog seksa.

Nema rizika od neželjene trudnoće, prenošenja spolnih bolesti, kao ni potrebe za kondomima ili kontracepcijskim pilulama – samo ti i tvoja ruka (i/li igračka po izboru). Već večeras!“, savjetovala je čitateljicama.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije