RaznoZabavna Lola

Kako razmišljaju muškarci, a kako žene?

Nakon čitanja ovog teksta stvari će vam biti bar malo jasnije. Bar se nadamo.

Redakcija

Izvor: Dežurni Mudrac / 50 nijansi pive

Foto: LuckyN / Shutterstock.com

Recimo da se muškarcu po imenu Đorđe, svidi ženska osoba po imenu Maja. Đorđe će pozvati Maju u bioskop, ona će pristati, otići će i sjajno će se provesti. Nekoliko večeri kasnije, on će pozvati Maju na večeru, ona će ponovno pristati i opet će se sjajno provesti.

Njih dvoje će nastaviti da se viđaju redovno, a nakon nekog vremena spontano će prestati da viđaju druge ljude.

I tako, jedne večeri, Đorđe i Maja će se vraćati iz izlaska, a Maja će naglas izustiti nešto što joj se cijelim putem vrzmalo po glavi: „Jesi li svjestan da je večeras tačno šest mjeseci kako izlazimo zajedno?“ Nakon trenutka neugodne tišine, Maja će odmah pomisliti kako nije trebalo to kaže, kako se on osjeća ugorženo i preplašeno jer se spomenula riječ veza, kako će pomisliti da ga ona gura u neku obavezu koju on ne želi.

U to vrijeme Đorđe će pomisliti: „Čovječe, šest mjeseci“.

Maja misli: „Možda ni ja ne želim ovakvu vezu. Ponekad mi se čini da mi treba malo više prostora da bih mogla da razmislim da li želim da se stvari odvijaju ovako kako se odvijaju. Mislim, gdje mi to idemo? Da li ćemo nastaviti da se viđamo na ovom nivou intimnosti? Da li se krećemo prema mogućem braku? Prema djeci? Prema životu provedenom zajedno? Jesam li ja spremna za takvu vrstu obaveze? Da li ja njega uopšte poznajem?“

Đorđe: „To znači… ček’ da skontam… U februaru smo se počeli viđati, to je bilo odmah nakon što sam nabavio ovog novog golfa… U jebote, vrijeme je da mu promijenim ulje i filtere…“

Maja: „Sigurno je uznemiren, tačno mu se vidi na licu da je isfuran. S druge strane, možda ga čitam potpuno pogrešno. Možda on želi nešto više od naše veze, više intimnosti, više obaveze… Možda je on to osjetio i prije nego ja. Sigurno je to, samo nije mogao ništa da kaže jer se plaši sopstvenih osjećaja“.

Foto: Aniwhite / Shutterstock.com

Đorđe: „Natjeraću ih da opet provjere paljenje i akumulator i uopšte me ne zanima šta će reći. Ako pokušaju okriviti hladno vrijeme, jebaću im sve po spisku! Koje hladno vrijeme, pa ima 20 stepeni u po’ novembra. Tačno ih preplaćujem. Trebalo bi da zamijenim servis.“

Maja: „Ljut je. Ne krivim ga, i ja bih bila ljuta da sam na njegovom mjestu, ali jednostavno ne mogu si pomoći. Jednostavno još uvijek nisam sigurna.“

Đorđe: „ A ako samo pomenu da je istekla garancija ima da ih iznabadam…“

Maja: „Možda sam ja idealista, čekam tog princa na bijelom konju dok sjedim pored savršeno dobrog muškarca. Muškarca sa kojim uživam provoditi vrijeme, do koga mi je stalo i koji je povrijeđen zbog moje egocentričnosti i zbog očekivanja nezrele šiparice.“

Đorđe: „Samo ako mi budu tražili garanciju, uzeću je i natjeraću ih da si je zabiju…“

U tom trenutku Maja glasno doziva Đorđa:

Maja: „Molim te, nemoj se toliko mučiti, možda nikada nije trebalo… Osjećam se tako…“

U tom trenutku, Maja će vjerovatno briznuti u plač, govoriti kako je budala, kako prinčevi vjerovatno ne postoje, kao ni konji, dok će je Đorđe začuđeno gledati i bezuspješno pokušavati da shvati bar nešto.

Foto: Peshkova / Shutterstock.com

Maja će reći kako on sigurno misli da je ona budala, na šta će on srećno uzviknuti NE MISLIM, srećan što je konačno ubo’ jedan tačan odgovor, a ona će zaključiti kako joj treba malo vremena da razmisli o svemu.

Nakon 15 sekundi pauze, Đorđe će pobjedonosno izustiti „da“, a Maja će nježno dodirnuti njegovu ruku i pitati ga da li i on zaista osjeća isto u vezi s vremenom, on će klimnuti glavom, Maja će se zagledati u njegove oči, čineći ga nervoznim, i na kraju će mu se zahvaliti.

Đorđe će odvesti Maju kući, gdje će ona leći na krevet i plakati do duboko u noć, a Đorđe će se vratiti u svoj stan, otvoriti pivo i smoki, upaliti TV i gledati sažetke utakmica Lige šampiona koje je propustio zbog izlaska sa Majom. Neki prigušeni glas će mu nagovjestiti da se u autu odigralo nešto važno, ali će on vrlo brzo skontati da on to svakako ne bi razumio i da je najbolje da o tome ne razmišlja.

Sljedećeg dana, Maja će nazvati svoje najbliže drugarice sa kojima će o prethodnoj večeri razgovarati najmanje pet sati. One će zajedničkim snagama analizirati sve što je to veče rečeno, preispitivaće svaki gest, svaku izgovorenu riječ, a tema će biti na dnevnom redu i narednih sedmica, ako ne i mjeseci.

U međuvremenu, Đorđe će dok bude igrao košarku sa Majinim i njegovim zajedničkim prijateljem Duškom, u jednom trenutku zbunjeno upitati: „Dule, je l’ Maja ikada imala konja“.

I to vam je razlika između muškaraca i žena.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije