Lole iz komšilukaNaslovna vijest

Pseća ljubav

Oduvijek sam voljela film „Četiri vjenčanja i sprovod“.

Redakcija

Piše: Iva Sopka

Foto: Four Weddings and a Funeral - Screenshot

Našao se tu i tamo i neki provod, ali oduvijek sam se osjećala kao Hugh Grant u tom filmu.

Oduvijek sam u svemu vidjela nešto romantično. Čak i u vezama koje su me unesrećivale.

Nakon niza takvih veza (mojih nevjenčanja i sprovoda), napokon sam se i ja zapitala, baš kao Hugh Grant u tom filmu, je li moguće da su ipak svi oko mene „pravi“, a ja ona „kriva“.

Znam da mnogi odgovorno tvrde da ne postoji onaj „pravi“, ali onaj krivi itekako postoji, pa koja je onda suprotnost krivim partnerima koje odabiremo – ako ne pravi?

Foto: Victoria Chudinova / Shutterstock.com

Znala sam se zapitati i jesu li svi moji bivši partneri bili krivi odabir za mene, ili smo se tek odabrali u krivo vrijeme. Znam da se neki ljudi ne mijenjaju i da se najvjerojatnije nikada neće promijeniti, ali ja sam se mijenjala uz njih, a ponekad čak i zbog njih. I da, vrlo vjerojatno sam i ja nekima bila kriva, ali su ipak željeli biti sa mnom.

Sjećam se jednog od mojih bivših partnera, koji mi je jednom prilikom rekao da je ženska ljubav poput pseće ljubavi i da kao takva može biti potrebna samo bolesnicima, a ne muškarcima. Ne, nismo prekinuli zbog te izjave.

Prekinuli smo kada sam napokon pronašla poruke koje je slao više žena istovremeno, nazivajući ih nadimcima koji su navodno bili moji. Čak i tada, naglasak je bio stavljen na narušavanje njegove privatnosti. Ne na njegove laži, već na moju nesigurnost i moje neodgovarajuće reakcije. Sada sam ipak sigurna – nepovjerenje uvijek dolazi prekasno.

Kako sam i čime uspjela privući takve muškarce u svoj život?

Kako sam, recimo, privukla onog koji mi je već u prvom tjednu poznanstva stavio ruku između nogu da vidi nosim li zaista uložak, jer sam pod tom izlikom odbila seks.

Foto: Olga Pink / Shutterstock.com

Što je to u meni da nakon prekida veze s dečkom sa studija, ubrzo šalje prijetnje kako će svima iz studijske grupe reći da smo prekinuli jer sam se zaljubila u nekog drugog, da će svi saznati kakva sam zapravo. Kakva sam ja to zapravo, kada odlučim prekinuti vezu koja me unesrećuje, da bih bila sretna s nekim drugim? S nekim koji me je kasnije isto unesrećio, ali to sad nema veze.

Imam previše takvih primjera. A imaju ih i moje prijateljice i prijateljice mojih prijateljica i njihove prijateljice i neprijateljice i… Nisam samo ja doživjela takve stvari, kao što ih nisu doživjele ni isključivo žene.

Sjebana sam. Ne zato što sam u svoj život pustila toliko krivih muškaraca i što sam previše tolerirala krive stvari koje su govorili i činili, uključujući i one koje nisu govorili i činili, a koje su bile puno gore.

Sjebana sam jer, iako nemam što obući za svoja naredna nevjenčanja i sprovode, još uvijek vjerujem da tamo negdje postoji netko za mene. Sa psećom ljubavi koja je potrebna samo bolesnicima.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije