Lole iz komšilukaNaslovna vijest

Naš HEROJ DANA je gradonačelnik Vrgorca: Otpustio uhljebe i proširio vrtić

Gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić na svom je Facebook profilu objavio kako je “u dječjem vrtiću uveo red”.

Redakcija

Izvor: Jutarnji list, 24sata.hr

Foto: MOST

Uz fotografiju dodatne prostorije za još jednu grupu djece u dječjem vrtiću, koju je ranije koristila gradska administracija, na svom Facebook profilu je objavio i priču o tome kako je bilo ranije, a što se dogodilo nakon što je otpustio višak djelatnika. Ističe da je sve učinio po zakonu, prenosi Jutarnji list.

“Kada su nam građani dali povjerenje dočekao nas je kaos u dječjem vrtiću. Nismo imali pedagoga ili stručne osobe, ali smo imali višak administracije. Uveli smo red. Sada nemamo administraciju zbog racionalizacije, ali imamo stručno osoblje za djecu”, napisao je Pranić.

Kada su nam građani dali povjerenje dočekao nas je kaos u dječjem vrtiću. Nismo imali pedagoga ili stručne osobe ali smo…

Gepostet von Ante Pranic am Dienstag, 20. November 2018

 

Naveo je još nekoliko detalja:

“Prozivani smo godinu dana da samo protuzakonito otpustili višak djelatnika iz administracije koji su inače zaposleni protivno Pedagoškom standardu. Danas je došla sudska presuda za jedno administrativno radno mjesto koje smo ukinuli. Sud kaže da smo sve proveli po zakonu. Nakon racionalizacije administrativnih mjesta, razbili smo i spojili sve urede administracije i napravili dodatnu prostoriju za još jednu grupu djece”, napisao je Pranić.

O njemu su mediji dosta pisali i prije nekoliko mjeseci, zbog njegove svađe s jednim zaposlenikom gradske u prave kojeg je otpustio, nakon što je za njega rekao da je više bio na kavama nego na radnom mjestu. Zaposlenik je nakon otkaza tužio Grad, no presudu je izgubio, a sud je donio odluku prema kojoj je otkaz bio legalan.

“Ako netko misli da je zaštićen ugovorom na neodređeno u javnom sektoru i može raditi što ga je volja za vrijeme radnog vremene, vara se. Plaća na radnom mjestu se treba zaslužiti inače je to radno mjesto samo dodatno neopravdano financijsko opterećenje“, objavio je tada na svom Facebook profilu, a prenio portal 24sta.hr.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije