Radoznala Lola

On je savršen, a ti si MOŽDA dovoljno dobra i zato ćeš morati da se boriš

Ah taj divni koncept “Savršenog neženje” ilitiga Bachelor je stigao i do malih balkanskih ekrana.

Piše: Nataša Bursać

Foto: Jet Cat Studio / Shutterstock.com

A koncept je divan, zaista.

Dakle, da utvrdimo, on je savršen, a ti djevojko/ženo/majko moraš da dokažeš da si dostojna tog savršenstva tako što ćeš ući u veliku arenu zvanu Reality TV. Dakle, takmičenje je u pitanju. Odnosno, bolje rečeno – borba.

Tu ćeš, poput onih sjajnih vitezova da ideš prsa u prsa sa protivnicama da bi se izborila za ruku tog gospodina. Ali, samo fair play!

Pred tobom su mnoge prepreke i iskušenja, ali i suparnice. Moraš da budeš spremna kada baš tebe pozove na sastanak, i kada, blago tebi, možeš napokon da budeš malo nasamo sa tim savršenstvom. Nasamo u smislu – ti, on i mi svi koji vas gledamo. Jer to je ta moderna intima.

Postoje, doduše, i opcije grupnog sastanka i zaista, divni su jednako koliko i zvuče. Oni podrazumijevaju da pomenutom trojcu (ti, on i mi) dodamo i tvoje suparnice. Tu isto imaš priliku da osvojiš taj dejt sa gospodinom nasamo. Jer na to se otprilike i svodi.

Izvor: The Bachelor / Facebook.com

Da, da osvojiš, ukoliko recimo prva do njega doplivaš, dotrčiš, uloviš ribu ili šta već. Ko prvi gospodinu Savršenom – njegov je! Stara, provjerena receptura.

Ali, moraš da čuvaš leđa, od konkurencije naravno. Atmosfera je tako postavljena da je suparnica suparnici vuk. Ipak je to takmičenje.

Naravno, suparnici uvijek sve najbolje, ALI… Svačije su oči na nagradi.

I malo po malo ti se nađeš u toj “stvarnosti od televizije”, i više ne znaš da li želiš njega ili pobjedu samu. I tako sjediš, baš kako Pepeljuga – sama, i čekaš da te on pozove. Onda izvučeš svoje najjače oružje, i ideš da ga osvojiš. Nije bal, ali tako izgleda, što zbog jednog odijela i nekoliko haljina.

I kada napokon osvojiš taj susret nasamo, plus svi mi koji vas gledamo, idete negdje gdje on može nonšalantno da pokaže svoje trbušnjake i kako je ispraksao izlazak iz vode u seksi maniru.

Izvor: The Bachelor / Facebook.com

I nemoj se zavaravati, ovaj šou nije o tebi, čak i ako pobijediš. Čak i ako, i držimo ti fige, postaneš nova rijaliti zvijezda – ipak ne. Ovdje se, ipak, radi o njemu!

Iako će finale šoua prije izroditi neke instant zvijezde, nego ljubav i brak, nismo načisto ko je od gore pomenutog trojca u goroj situacji. Mi, kojima se ovaj sadžaj servira i koji smo duboko zagrizli koncept Reality televizije. Ona, koja u formi modernog viteštva, u toj časnoj borbi za ljubav, servira sebe kao komada mesa na toj pijaci. Ili ipak on, koji sebe i svoje savršenstvo stavlja ispred svega.

Tako je magiju zaljubljivanja zamjenila jedna pijaca. Gdje će se neko počerupati zbog dobrog komada mesa. Koliko dobrog? Pa toliko koliko traje naša gledalačka pažnja i taman toliko da na taj način napunimo nečiju kasu.

Prijatno i do gledanja!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije