Radoznala Lola

Vjerovali ili ne: Očevi se prave da spavaju kad beba plače

Rezultati novog istraživanja će možda naterati novopečene mame da dva puta pogledaju u svog supruga kada sledeći put budu ustale usred noći zbog bebinog plača.

Redakcija

Izvor: superzena.b92

Foto: Igor Sokolov (breeze) / Shutterstock.com

Nova studija pokazala je da se više od pola očeva pretvara da spava kako bi izbeglo noćno ustajanje kada čuju bebin plač.

Većina očeva je priznala da se pretvaraju da spavaju držeći oči zatvorene kako bi njihova partnerka ustala da podmiri bebu.

U studiji je učestovavlo više od 2.000 roditelja, a čak 56 odsto očeva priznalo je da se namerno pretvara da spava kako bi izbegli ustajanje.

Mnogi muškarci su rekli kako smatraju da u ovakvim situacijama ne mogu da zamene ulogu majke, a jedan od pet očeva je rekao kako deca obično traže majku.

Foto: Monika Tobolikova – Shutterstock.com

Muškim opravdanjima nije tu kraj. Tri od 10 muškaraca opravdanje za ne ustajanje pronašli su u tome što moraju da budu odmorni za sutrašnji radni dan.

Na kraju studije, čak 47 odsto roditelja reklo je da je noćno ustajanje rezervisano samo za majke, dok je samo 14 odsto priznalo da je to posao koji je takođe namenjen i za očeve.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije