Praktična Lola

Dragi supruže…

Da znaš da te vidim…

Prevela: Nataša Bursać

Izvor: Jess Johnston - scarymommy.com

Foto: Rawpixel.com / Shutterstock.com

Dragi supruže,

Ponekad sve djeluje haotično i prebrzo, kao vjetrenjača koju ne možemo zaustaviti. Vrijeme leti i ne stignem da te vidim.

Ali kada stanem na trenutak, i pogledam te, vidim izvor života, procese koji su te učinili starijim, jačim i mudrijim. Isti si kao i kada smo se vjenčali, ali si i potpuno drugačiji. Odrasli smo zajedno.

Ponosna sam na to ko si, i ko si postao.

Vidjela sam te u najboljim i nagorim izdanjima.
I ti si mene vidio u najboljim i najgorim izdanjima.
Zajedno smo prošli svašta, i još uvijek se volimo, i zbog toga smo stvoreni jedno za drugo.

Ponekad očekujem sve od tebe. Stvari za koje nisi ti zadužen, recimo da me činiš srećnom, mršavom ili savršenom. Žao mi je; to nije tvoj zadatak, znam da nije. Ponekad, kada sam ljuta na sebe, ljutim se na tebe.

Istresam se na tebi. Kada sam nervozna, anksiozna ili depresivna, i prevrnem očima kada kažeš nešto pogrešno. Ionako sam tada neutješna, i šta god da kažeš, bilo bi pogrešno. Moja unutrašnja borba je samo moja.

Žao mi je što ti u haotičnoj svakodnevici dajem samo najgore od sebe, a ne ono najbolje… i to češće nego što želim priznati.

Foto: CHAINFOTO24 – Shutterstock.com

Danas, kao i svaki dan, želim da znaš:

Ti si mi omiljena osoba.

Ti si mi omiljena osoba sa kojom želim da prolazim kroz teške trenutke u životu. Ako ću se već probuditi sva natečena od plakanja, želim da se probudim pored tebe. Ukoliko ću da se borim, padam, pa i raspadnem skroz, želim da to radim s tobom.

Ti si mi omiljena osoba sa kojom želim da idem u avanturu. Ni sa kim drugim ne želim da se penjem na planinu, ili letim avionom, ili da imam djecu. Ni sa kim drugim ne želim da se upuštam u nepoznato. Ti si moja osoba, ti si moj dom, i s’ tobom bih na kraj svijeta. (Zapravo, ne u svemir i ne bungee, NE.)

Ti si mi omiljena osoba za proslave. Ni sa kim drugim ne želim da sjedim za kuhinjskim stolom i pijem šampanjac, nego s tobom. Iako je sudoper pun suđa, a korpa puna prljavog veša, ne postoji proslava na kojoj bih radije bila.

Ti si mi omiljena osoba za smijeh. Obožavam da gledam komedije s tobom, i ismijavam lošu glumu i plitku radnju. Volim kada me zezaš, i ni sa kim drugim ne bih htjela da se zezam.

Ti si mi omiljena osoba za plakanje. Kada s tobom plačem, ne moram da budem lijepa ili odmjerena. Mogu da se rasplačem, i zabalavim, sa razmazanom maskarom. Ne trudim se da to obrišem ili da budem pribrana. Poznaješ me i ne bojim se da me vidiš ružnu.

Izvor: Pixabay.com

Ti si mi omiljena osoba za roditeljstvo. Trudimo se najbolje što znamo da ih odgojimo, a jedva da znamo šta tačno radimo. U vodi smo do guše i mislimo da puno griješimo. Ali ih volimo i vaspitavamo kako najbolje znamo.

Činiš najbolje što znaš; tako sam ponosna na to kakav si otac. Ti si mi omiljeni za tu ulogu, i znam zasigurno da i naša djeca to isto misle.

Ti si mi omiljeno iznenađenje. Znala sam da se udajem za nekoga koga volim i kome se divim, ali nisam znala kakav ćeš čovjek postati. Nisam znala kakav ćeš otac postati, i suprug. U dobru i u zlu. Nisam znala kako ćeš u naručju nositi naše bebe, tih prvih dana njihovog života. Nisam znala kako ćeš se nositi sa finansijskim poteškoćama. I nisam znala da ćeš me držati za ruku odmah nakon svađe. Nisam znala kako ćeš našim kćerkama češljati kosu ili kako ćeš ih učiti da vjeruju u svoje snove.

Tada nisam znala. Ali sada sam zahvalna, jer sam izabrala tebe.

Znam da se uvijek pitaš da li si ispravno postupio, i dozvoli da ti nešto kažem: jako si dobro postupio. Bolje nego što sam ikada mogla da zamislim.

Ti si moj najbolji prijatelj i najveće iznenađenje.

Volim te,

tvoja Supruga.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije