Hrabra LolaNaslovna vijest

LOLINE HEROINE: Žene koje su nas u 2018. inspirisale i osnažile

Godinu koju ćemo uskoro ispratiti su obilježile brojne žene, počevši od od onih koje su se borile za veća ženska prava, preko onih koje su istrajavale u borbi za istinom, do onih koje su nizale uspjehe na profesionalnom planu.

Piše: Jelena Pralica

Foto: polili / Shutterstock.com

Svaka od njih nas je inspirisala i osnažila na svoj način, iznova nas podsjetivši da je snaga žene nemjerljiva, baš kao što su i njene ljubav, posvećenost, hrabrost i odlučnost. Lole će ovu godinu prvenstveno pamtiti po ženama, s ovih prostora, koje se nisu bojale javno iznijeti svoje želje, nade i strahove, onima koje su hrabro prigrlile sve ono što život nosi, nastojeći istovremeno biti uzor i podstrek.

Da li ih je bilo lako izabrati? I da, i ne. Zašto baš one? Jer vjerujemo da je svaka od njih uticala bar na jednu osobu da se zamisli, da promisli, da mijenja sebe i svijet oko sebe. Na bolje.

 

SUZANA RADANOVIĆ

Izvor: oslobodjenje.ba

Majka Davida Dragičevića, 21-godišnjeg mladića iz Banjaluke, čija smrt, u martu ove godine, još uvijek nije rasvijetljena. Ona od tada javno traži istinu o smrti svoj najstarijeg djetata, odnosno rasvjetljavanje svih okolnosti koje su dovele do toga, kao i da krivci budu izvedeni pred lice pravde.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije