Lole iz komšilukaNaslovna vijest

Srećne vam (nam) Lola i godina nova!

Drage naše,

Redakcija

Foto: Vjfactory / Shutterstock.com

A kako drugačije započeti posljednji tekst kojim vam se obraćamo u ovoj godini, ako ne ovako. Vjerovatno ima još bezbroj načina, ali ovo s dragošću nam je srcu milo.

Nego, želimo da vam kažemo da vas je lijepo imati. Da je u vašem društvu prijatno, najčešće, iako znate biti i oštre, usudićemo se reći i grube, al sve to ćemo, na kraju krajeva, pripisati vašim britkim mozgu i jeziku. Da, proteklih 365 dana smo ovdje dijelile (mada, i dijelili) mnogo toga dobrog, lošeg, lijepog, manje lijepog, pohvalnog, hrabrog, odvažnog, velikog, blještavog, ali i tužnog, zajedno se radovale i tugovale, učile jedne od drugih, znale se i pokoškati, a vala i posvađati.

I sve je to u redu i sve to tako i treba, jer Lola i postoji da razgovaramo, razmjenjujemo mišljenja, a to znači da je sasvim u redu da imamo različita, ali prevashodno smo ovdje zbog toga da se podržavamo i budemo, bar u ovom virtuelnom svijetu jedne drugima pokretačka snaga i oslonac.

Naša je misija da utičemo na javnost, da ukazujemo na probleme s kojima se u svakodnevnom životu susreću, ne samo žene, da upiremo prstom u neke društvene devijacije i nastojimo dovesti do njihovih promjena, da informišemo, pitamo, nađemo odgovore, pomognemo, olakšamo.

Foto: Arina P Habich / Shutterstock.com

I sve to ne bi bilo moguće bez vas, jer čemu svaka naša priča, ako je nemamo s kim podijeliti, ako o njoj nema ko da govori, da je prenosi, da nas pohvali, ali i kritikuje. Jer tako zajedno rastemo i samo na taj način stvaramo nešto što nije samo puka zabava kojom ćemo prekratiti vrijeme u nekom redu ili koji tren pred spavanje. Zajedno, mi i vi, smo snaga koja otvoreno, iskreno i hrabro progovara o sebi, drugima, o nama.

I hvala vam na tome! Hvala vam što smo i proteklu godinu stizale u vaše domove i vaša srca, što ste nam otvorile svoja vrata. O tome svjedoće nebrojene poruke i pohvale koje ste nam poslale, od kojih su rasla naša krila i zbog koji smo nastavljale, još jače, da vjerujemo da ovo što radimo vrijedi i da se isplati.

Hvala i onima koje nas kritikuju, kude, osuđuju. I od vas učimo, možda i više. Jer svaka vaša riječ neslaganja je ono iz čega ponešto naučimo. Razmislimo, zapitamo se, porazgovaramo. Nekad vas poslušamo, al nekada i ne. A to je baš ono negdje s početka priče – prihvatamo i vjerujemo u različita mišljenja i stavove, jer takve su i teme kojima se bavimo i kojima težimo – različite, neke su lične, neke tek naslućene, a svako od nas ima neku svoju priču. Toliko da nas je u ovoj godini zajedno više od 80.000!

Zato bismo voljele da ubuduće pokušamo imati više razumijevanja jedne za druge, da ne sudimo olako, da ne reagujemo na prvu, da pokušamo shvatiti, i prihvatiti. Ovim donekle želimo reći i – manje čitajte samo naslove i manje mjerite stvari isključivo po sebi 🙂

Foto: r.classen / Shutterstock.com

Da, ako je neko postupio onako kako vi nikad ne biste, ne znači da nije u pravu, ili da vi jeste. Samo ste drugačiji. Ako je neka žena ispričala svoju životnu priču, ne traži ni da povjerujete u nju, niti da i vaša mora biti istovjetna, ne, mnoge od vas koje nam pišete samo žele da progovore o svom iskustvu, vjerujući da će na taj način bar još nekoj ženi poslati poruku da nije sama, da ne treba da se plaši, da može sve, da vjeruje u sebe. Neka 2019. bude godina u kojoj ćemo manje kuditi, a više prihvatati različitosti koje nas krase.

Bila je ovo godina u kojoj ste s nama dijelile svoje priče o ljubavi, porodici, majčinstu, o rastancima, odlascima, poljuljanim snovima, ali i one o nekim (manje) lijepim iskustvima iz porodilišta, o porodičnom zlostavljanju, o različitim borbama unutar i oko sebe, o životu nakon razvoda, abortusa, gubitka djeteta…, o životu s depresijom i nekim drugim tegobama i tihim patnjama.

Ali, podjednako ste nam pisale i o svim onim najljepšim bojama života. Vjerujemo da su upravo te životne priče ono što Lolu čini posebnom i drugačijom – jer znamo da nam vjerujete i jer ste izabrale upravo nas da budemo vaša spona s javnošću. I hvala vam na tome!

Zajedno smo se i ove godine smijale i plakale, radovale se uspjesima i nastojale prebroditi teške trenutke. Vjerovatno bismo neke stvari drugačije, kao što će i dalje sigurno biti nekih naših propusta. Ali, da ne bude samo po onoj “ko radi, taj i griješi”, obećavamo da ćemo se truditi da više budemo one koje rade, a manje one koje griješe. A vi nam slobodno sugerišite.

Foto: SVPanteon / Shutterstock.com

Zajedno smo i ove godine pokazale da imamo veliko srce. Od toga da smo se voljele, do toga da ste nas podržale u akciji “Poklonimo igru, unesimo radost”, na koju smo posebno ponosne i koja je, na neki način, zvijezda na našoj novogodišnjoj jelki. Zajedno smo unijele dašak sreće u živote neke djece.

Divne ste. Čak i kad galamite. I divno je ovo što zajedno radimo. I vjerujemo da ćemo podijeliti još mnogo ovakvih prazničnih riječi.

Od srca vam želimo zdravlje, mir u duši i ljubav u srcu. Volite. I nek vole vas. I praštajte i dozvolite drugima da budu svoji, možda ne savršeni, ali svoji. Baš kakvi i sami treba da ste.

I imajte, stvorite vremena za sitne užitke i radosti, a još više za krupne odluke i odlaske na preglede; da, sve one silne moguće koji nisu nikakav luksuz. I grlite svoju i volite i tuđu djecu. I ljubite svoje muževe (a vi svoje žene), ne zaboravite roditelje, prijatelje, tetu za kasom, čiku na parkiralištu, komšiju, staru tetku, ćuku ispred zgrade. Ima dovoljno srca.

Sve ono što vas tišti, boli ili tjera da imate napade panike, migrene ili loš ten i bore šutnite nek ostane u ovoj godini, kome još treba kofer sa starim prnjama.

Srećna vam Nova godina, a da nam zajedno bude još uspješnija i konstruktivnija.

Poljubac od Lola

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije