SponzorisanoZabavna Lola

Budi baš onakva kakva želiš biti

Kažu valja svako malo očistiti misli, torbu i sobu. Pa ako to ne važi početkom godine, ja onda zaista ne znam kad važi.

Piše: Nataša Bursać

Foto: Ženski rokovnik / Facebook

I krenem ja tako u stilu odreda za čistoću. Zasučem rukave i duboko udahnem.

Mislim da ću misli ostaviti za kraj, ima tu posla. A i oko sobe. Šta ostaviti, šta baciti, šta skloniti, šta prikupiti, uff.

Počeću dakle sa torbom. Definitivno sa torbom. Ok, torbama. Plural.

Labelo – treba, punjač – naravno, rokovnik – definitivno… Ali ček, to je rokovnik za 2018. Znači ne važi više, i treba da ga bacim.

Da bacim???

Ali kako, pa čitav mi je život tu stao. To je bio svojevrsni dnevnik moje 2018.

Pa, baš da prelistam.

Izvor: Ženski rokovnik

I tako sam zalutala u rekapitulaciji prethodne godine. Od želja i ciljeva na početku, pa preko svakodnevnih obaveza, do jasnog prikaza šta se sve uradilo za 365 dana.

Trebalo mi je ovo. Zaista.

Rokovnik je zapravo bio poklon koji je došao u punoj kesi šećera, začina i mnogo toga lijepoga iz DM-a. I nije mi mogla bolja početi ta 2018. Obožavam ono ogledalce na prvim stranicama iznad kojeg sam napisala “To me, you are pefect!”, kao podsjetnik. (Ali i kao vječiti fan filma “Ljubav zapravo”.)

Obožavam i to koliko me puta podsjetio da sebe stavima na sami vrh svih obaveza, da brinem o sebi. A posebno obožavam promjene na koje me podstakao.

Foto: Giphy.com

Trebalo mi je ovo.

Između redova i kolona, koji su umjesto mene žongirali sve obaveze, pronašla sam i poneku ulaznicu i kupon, koje sam čuvala kao uspomene na najbolje predstave, svirke… Zatim čitav spisak filmova koje sam pogledala i knjiga koje sam pročitala.

Potom, spiskovi namirnica i računi za kojekakvo skupljanje bodova; njegove porukice koje mi je ostavljao svuda po stanu, i podsjetnik na rođendane koje ne smijem i ne želim preskočiti. Tu je i pokoja riječ i slika iz photo booth-a sa putovanja. (Kako sam finu boju ljetos nabacila. I kako sam samo fit bila)…

Izvor: Ženski rokovnik

Trebalo mi je ovo. Godina 2018. je bila i bolja nego sam zamislila da će biti, nego sam od nje očekivala, nego sam zacrtala. Ono što sam napisala da želim na prvim stranicama, a nisam ostvarila do kraja listova – nek’ i nisam. Shvatam, i bolje. I, isto tako, stvari koje nisam ni znala da želim i trebam, došle su. I ostale u rokovniku.

Trebalo mi je ovo. Trebaće mi i za 2019. Ovo nije samo rokovnik, samo planer koji pomaže da budeš ono želiš, i uradiš sve što želiš za 365 dana, ovo je i dnevnik i čitav tvoj svijet poruka i podsjetnika, da lakše dišeš.

I onda shvatim da sam usput i misli pospremila. Odred za čistoću je, dakle, mala maca za mene.

Ah, da bar mogu i sobu ovako lako srediti, i oragnizovati.

Izvor: Ženski rokovnik

Kupila sam sebi novi planer, ali i uzvratila poklon, pa sam bratu kupila muški. Da mu uljepšam i olakšam ovu godinu, kao što je on meni prethodnu. Stari sam zadržala. Da svako malo mogu da prelistam.

P.S. Usput sam našla i fitnes rokovnik. Ne bi bilo loše vratiti onu figuru od ljetos.

*  Reče ona i poče da planira ljetni odmor sa čistim mislima i na čistom papiru, novog rokovnika.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije