Radoznala LolaSponzorisano

Ukradite nam prijedloge za prazničnu trpezu, a možda vam slijedi i poklon!

Vrijeme je novogodišnjih i božićnih praznika, onog perioda u godini kada se, priznali to ili ne, gostimo bar malo više nego inače.

Piše: Ana Tomić

Foto: sarsmis / Shutterstock.com

I vrijeme je, samo po sebi, takvo da smo više u kući, okruženi toplinom, slasnim mirisima i dragim ljudima. Pa makar i sami sa sobom praznovali, pomnije pripremljene hrane u ovom periodu ne manjka.

Tako ovih dana ne nedostaje prilika da trpeza u našem domu bude svečanija, da pripremi specijaliteta poklonimo dodatnu pažnju te i na taj način u svom domu upriličimo gastronomsku odu radosti, kako za bližnje s kojima provodimo praznike, tako i za sebe. Zaslužili smo!

Praznična trpeza je uvijek bogatija, ona zahtijeva više pažnje i vremena, ali je i idealna prilika da se na našem stolu, uz tradicionalne specijalitete i delicije, nađu i oni malo neobičniji, nesvakidašnji, drugačiji. Ta nesvakidašnja trpeza uz samo malo truda postaje, zahvaljujući ukrasnim i ukusnim ovalima, predmet divljenja svih naših čula. A ukras i ukus ovala je samo prstohvat mašte pušten na volju i pomnožen sa svim omiljenim komadima, komadićima i kombinacijama.

Zvijezda ovog prazničnog teksta je meso (tačnije piletina, ćuretina te goveđe meso), pa donosimo nekoliko prijedloga na koji način ga pripremiti ili servirati, koje nam slobodno možete ukrasti, a jedan čak nosi priliku da osvojite i vrijedne nagrade:

HLADNI OVALI KOJI ĆE ZAPRAVO ZAGRIJATI PRAZNIČNU ATMOSFERU

Kada govorimo o nezaobilaznom prazničnom posluženju, nikako ne smijemo preskočiti mezu, koji je tradicija u mnogim ovdašnjim domaćinstvima, nebitno da li je u pitanju praznik ili samo “obična” večera i druženje. Još ako uz sve to imate priliku da spojite lijepo i korisno, ovaj tekst će imati još više smisla.

Foto: DUSAN ZIDAR / Shutterstock.com

Naime, kao ljubitelji hladnih predjela, ovo je prilika, ne samo da pripremite bogate praznične hladne ovale, nego i da pri tom pokažete svoje umijeće i kreativnost, a da vam gastro užitak, kroz snažan ukus prirode, ne bude jedina nagrada. Ukoliko su i vaši favoriti delikatese od pilećeg, goveđeg i ćurećeg mesa kompanije Njam Njam, pošaljite fotografiju ovala koji ste vi aranžirali, zvijezde vaše praznične trpeze, za nagradnu igru ovog domaćeg proizvođača delikatesa od mesa.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije