Zabavna Lola

Šta nastane kad zamoliš 34-godišnju prijateljicu da pozira kao novorođenče

Fotografkinja Giedre Gomez (Gomes) je na portalu Bored Panda podijelila svoju seriju fotografija iz kategorije “Newborn Photo”, a kako bi proces učinila zanimljivijim, model joj je bila njena 34-godišnja prijateljica.

Prevela: Ana Tomić

Izvor: Giedre Gomes - boredpanda.com

Foto: Giedre Gomes - boredpanda.com

Džejmi (Jamie) sam upoznala prije dvije godine, kada sam preselila u Indijanu.

Ona ne samo da (u mojim očima) podsjeća na Melisu Mekarti (Melissa McCarthy), već je i duhovita i zabavna baš poput nje.

Budući da je majka tri djevojčice, te da po čitave dane sluša “mamaaa”, “mamiceee”, “majkooo”, često je zovem za duhovite projekte kao što je ovaj. Uopšte joj nije bilo neprijatno da učestvuje u   foto šutingu za bebe, da obuče pelenu i zauzme neke od poza koje najčešće viđamo kada je riječ o portretima novorođenčadi.

Kada sam je pitala da li želi da učestvuje u ovome – njen je odgovor bio: “Kada? Uradimo to!”

Nabacale smo ideje, tražeći fotografije beba koje bi nam mogle biti inspiracija, i tada je počela zabava. Ove fotografije ne služe tome da pokažem svoje fotografske vještine, već da pokažu moju razigranu stranu. Daleko sam od ozbiljne, konzervativne osobe.

Naime, ja sam Giedre Gomez i dječija sam fotografkinja. Volim svoj posao, za koji sam višestruko nagrađivana. To je nešto u čemu najviše uživam, ali ponekad jednostavno moram da ostvarim neke od svojih najluđih zamisli… i budući da ne mogu da fotografišem sebe – fotografisala sam svoju prijateljicu Džejmi Dragisic.

Foto: Giedre Gomes – boredpanda.com

Foto: Giedre Gomes – boredpanda.com

Foto: Giedre Gomes – boredpanda.com

Foto: Giedre Gomes – boredpanda.com

Foto: Giedre Gomes – boredpanda.com

Foto: Giedre Gomes – boredpanda.com

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije