Zabavna Lola

Priča o prijateljstvu s jednog vjenčanja u Maleziji je oduševila svijet

Fotografije s jednog vjenčanja u Maleziji, održanog prošlog mjeseca, zahvaljujući društvenom mrežama su vidjeli ljudi širom svijeta.

Priredila: Ana Tomić

Foto: Ariffin Husaini - Facebook

Ne zbog toga što je vjenčanje bilo potpuno drugačije osmišljeno ili organizovano od mnogih drugih vjenčanja, ne samo tog dana, nego i inače, več zbog jedne odluke koju je donijela mladenka, a koja vraća vjeru u ljude, u ljubav i poštivanje različitosti.

Naime, mladenka, koja je hrišćanka, je za sve svoje djeveruše, tokom crkvenog vjenčanja, izabrala prijateljice muslimanke, zanemarivši razlike u rasi i religiji.

Izvor: Ariffin Husaini – Facebook

Izvor: Ariffin Husaini – Facebook

Ritual je obavljen u Saravaku, krajem prošle godine, a fotograf Arifin (Ariffin) Husaini, koji je ovjekovječio ceremoniju, je na Facebook-u naveo da nikada nije prisustvovao ljepšem vjenčanju.

“To je ono što čini Maleziju. To što kulturološke razlike ne mogu spriječiti da dobri prijatelji rame uz rame proslavljaju jedan od najsrećnijih dana života svoga prijatelja. Nema ničeg ljepšeg nego vidjeti kako prijatelji iz različitih sredina poštuju i tolerišu kulture drugih”, ​​dodao je on.

Izvor: Ariffin Husaini – Facebook

Ipak, istakao je da su ovakvi slučajevi, iako potpuno čovječni, sve veća rijetkost, te je upravo zbog toga i podijelio ovu jedinstvenu galeriju fotografija:

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije