Radoznala Lola

Ona ne može da čuje. Ali samo muškarce

Zamislite, uopšte ne registrujete muške glasove. Pa to zvuči kao rijedak blagoslov.

Prevela: Nataša Bursać

Izvor: scarymommy.com

Foto: Nutlegal Photographer / Shutterstock.com

Jednoj je ženi u Kini dijagnostifokovana je rijetka bolest – koja joj onemogućava da čuje muške glasove. Ženske glasove, pak, savršeno čuje.

Žena, koju Daily Mail oslovljava sa gospođa Čen (Chen), je jedno veče legla ranije zbog jakog osjećaja mučnine i zvonjave u ušima. Kada se probudila, narednog dana, nije mogla da čuje glas svog momka.

Odmah je posjetila otorinolaringologa, doktoricu Lin Ksiaokuina (Xiaoqing), koja joj je uspostavila dijagnozu.

“Mogla je da čuje mene, dok sam joj se obraćala, ali ne i mladića koji u jednom trenutku ušao u ordinaciju”, rekao je on za Daily Mail.

Dijagnoza je otkrila da ona zapravo ne može da čuje glasove koji imaju nižu frekvenciju, što je uglavnom slučaj sa muškim glasovima, dok one sa višom frekvencijom, dakle ženske glasove, može.

Ovo stanje, vjeruje se, može da zahvati jednu od 13.000 osoba sa oštećenjem sluha.

Foto: CHAjAMP – Shutterstock.com

Uzrok može biti genetika, ali je i stres jedan od glavnih pokretača. Tako je i Čen objasnila da je u posljednje vrijeme radila dokasno i da joj je tijelo bilo pod znatno većim stresom nego inače, te nije imala dovoljno sna. Stoga, doktorica vjeruje da je upravo to bio pokretač za gubitak sluha, ali da očekuje da će se u skorije vrijeme u potpunosti oporaviti.

Žene na internetu uopšte ne misle da je ovakvo stanje (tako) loše. Neki od komentara su:

“Daj Bože da je zarazno.”

“Muškarci su imali svoju verziju ovog stanja već vjekovima unazad.”

“Živjeće zauvijek.”

Čujte, predstaviti gubitak sluha kao nešto smiješno je ružna stvar. Ali ova vrsta gubitka sluha, koja je pritom (u ovom slučaju) privremena, dolazi i za beneficijama. Blagosov je i kletva, takoreći. Kletva jedino ako vam priđe Džejson (Jason) Momoa i pita vas,… pa bilo šta, i vi ga ne možete čuti.

Foto: Giphy.com

Ako ništa, sama činjenica da Čeng ne može da čuje muškarce znači da će njen level stresa na neko vrijeme splasnuti.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije