Lole iz komšilukaNaslovna vijest

Mama beba za Lolu: O djeci nije vođena skrb, a u javnost ne bih izašla da se nisu ponijeli bezobrazno

“Ovakvi pacijenti zahtijevaju pojačanu skrb…”

Piše: Jelena Pralica

Foto: Ana Treščec

Ana Treščec, majka petomjesečnih Frana i Filipa, čije su fotografije iz bolnice juče potresle javnost, za Lolu je istakla da o njenoj djeci nije vođena adekvatna njega, ali da to nije razloga zbog kojeg je odlučila da o svemu javno progovori.

Naime, društvenim mrežama su se juče proširile uznemiravajuće fotografije dvije petomjesečne bebe koje su na liječenju u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu, s obzirom da imaju gripu tipa A i rota virus. Njihova majka, koja ne boravi s njima u bolnici jer je morala ostati kod kuće da brine o kćerki koja takođe ima zdravstvenih poteškoća, navodi da je u bolnici zatekla uplakane bebe, nogu zavezanih za krevetić, odjeće mokre od urina te crvene i nadražene stražnjice, dok su oko ruku imali role WC papira.

“Ja shvaćam da je osoblja premalo, ali ovakvi pacijenti zahtijevaju pojačanu skrb, i da se sestra nije ponijela bezobrazno, ne bih išla u javnost… Komentar iste je bio da ona nije tamo da sjedi kraj mojih beba i premata ih svakih pet minuta, na to sam poludjela, ali i požvakala… Smatram da o djeci nije vođena adekvatna skrb, unatoč svim mojim odnesenim pelenama i kremicama, jer da su se bebe prematale ne bi došlo do onakve upale. Svi znamo šta znači upala, a šta zanemarivanje, i bila sam ljuta i uz podršku majki sa FB grupe pokrenula inicijativu”, kazala je Ana Treščec za magazin Lola.

Izvor: Ana Treščec

Izvor: Ana Treščec

Takođe, osvrnula se i na brojne komentare koji su potom uslijedili, gdje su ljudi uglavnom pisali da je ovako nešto nezamislivo i da svi odgovorni treba da snose posljedice zbog toga. Međutim, i iz  Klinike “Fran Mihaljević” imaju komentar na to.

“Dakle, u ovom slučaju, osoba koja je fotografirala djecu i objavila fotografije nije roditelj te djece. Nadalje, počeli smo dobivati prijetnje smrću, pa smo kao bolnica sve prijavili policiji’, kazala je za Vijesti.hr Alemka Markotić, ravnateljica zagrebaške klinike.

Ana Treščec je potvrdila da je ona odobrila da fotografije budu objavljene, ali i da ne podržava prijetnje pojedinih i pozivanje na linč.

“Ispričavam se zbog preburnih komentara ogorčenih roditelja, di su pozivali na linč, ja protiv toga ne mogu, očito ima nezadovoljnih roditelja”, dodala je Treščec i dodala da bi danas trebalo da se sastane sa ravnateljicom Markotić, nakon čega će s nama podijeliti i zaključke s tog susreta.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije