Zabavna Lola

Halo policija, imam previše zadaće!

Antoniju Bandi (Anthony Bundy) iz Indijane dopalo je rješavanje razlomaka sa školarcem koji je okrenuo 911 jer je imao “jako loš dan u školi”, pišu američki mediji.

Priredila: Nataša Bursać

Foto: Brian A Jackson / Shutterstock.com

Policijski dispečeri koji dežuraju pored telefona koji stanovnici Amerike mogu kontaktrati ukoliko okrenu broj 911 su navikli na svakakva pitanja i nesvakidašnje situacije. Spremni su (gotovo) na sve. Ipak, jedan ih je dječak zbunio kada im se požalio – na svoj domaći zadatak.

Dodao je još da ima “tonu domaće zadaće”, a ova ljubazna dispečerka je tokom razgovora saznala da ima problema sa razlomcima.

Svi smo bili u toj situaciji – težak dan u školi, i puno zadaće iz matmatike; učili smo nešto novo, teško je i ne ide nam matematika inače. Upravo je zato Antonija nastojala da smiri zabrinutog školarca, te je našla malo vremena da vježba s njim razlomke.

Pričali su tako… I odjednom, i zadaća je bila završena.

Dječak se na kraju pristojno zahvalio ljubaznoj Antoniji i izvinio se jer ju je “gnjavio”, ali pobogu imao je stresan dan i morao je nazvati.

Mi ga u potpunosti razumijemo.

Uostalom, poslušajte i sami:

P.s. Policija je naglasila da se poziv na broj 911 ne savjetuje u slučaju problema s domaćom zadaćom, ali i da je u tom trenutku bilo dovoljno dispečera pa se Antonija mogla posvetiti ovom pozivu.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije