Lole iz komšilukaNaslovna vijest

Još jedan tekst o poznatima koji nikome ne treba

Nova doza nepotrebnih vijesti za danas kaže da će Ana Brnabić, premijerka Srbije, postati roditelj.

Jelena Pralica

Foto: Srđan Pajić - gloria.rs

Vantjelesnoj oplodnji se podvrgla njena partnerka Milica Đurić. Senzacija.

Vijest je potrebita i nadasve šokansta samo iz razloga što je Ana Brnabić gej, a mnogo manje je tu bitno što će postati roditelj. To što je gej otvara vrata brojnim pretpostavkama, diskusijama i nadasve bljuvotinama tipa ko je tu mama a ko tata, jel to bila dvojka ili trojka, da li se i njoj u tome omaklo pa ga je primila, sve je otišlo do đavola, ovo je vrhunac naše nastranosti, što ona nije trudna, kakva je to majka kojoj će neko roditi dijete, a jel premijerka sigurna da je dijete njeno, nije bolest sve što boli, jel Aleksandar Vučić tata, savremeno poremećeno društvo, bolesno i odvratno…

Da, da, sami talog s dna najustajalije močvare.

Da, kojim slučajem, premijerka Srbije nije gej i da je trudna, žive bi nas izjela radoznalost s kim i kako. Da je, kako i jeste, premijerka Srbije gej i da je ona trudna, crkli bismo od svraba ko je donor. Da će, kako i hoće, premijerka Srbije postati roditelj jer je njena partnerka trudna, činjenica je kojom je danas čaršija dobro izmućala usta, dok je pored njih prošlo ko zna koliko trudnica koje su upravo dobile otkaz, možda nisu imale novca za neophodni lijek, možda su im upravo saopštili da je plod koji nose mrtav, možda su upravo saznale da će roditi dijete s nekom teškom anomalijom, možda ide kući gdje je čeka muž nasilnik i razmišlja da li će je danas poštediti svojih šaka, možda je gladna, žedna, gola, bosa, depresivna i nema kome da se obrati za pomoć.

Takve žene sigurno ni primijetili nisu ili su, po ko zna koji put, stavili prst u uho na nečiju potresnu životnu priču, koja im samo zagorčava ovaj ionako pregorak život, u kojem mjesta nema za obespravljene ili trudnice s kojima se sudbina grubo poigrala, dok god ima onih koje se, eto, samo ne uklapaju u njihov svjetonazor pa su taman došle k’o kec na desetku da danas, makar u virtulenom svijetu, pokažu svoja muda i pamet, koje inače nemaju. Muda i zbog onoga kako asmo takvi kao oni dobro prave djecu, iako je odvajkada poznato da to umiju i majmuni na grani.

Da Ana Brnabić nije premijerka Srbije, a još više da nije gej, ‘ladno bi nas zaboljela patka za njom, njenim roditeljstvom i koje tu kome napravio dijete i kako. Breme koje potegnu javne ličnosti nosi i taj dio da moramo znati baš sve o njima i da nas to zabavlja i kad druga zabava izostane.

Premijerka Srbije inače javno ne govori o privatnim stvarima. To je njena želja. Šta ima veze, kad mi o tome govorimo, pišemo, objavljujemo. Ipak je ona javna ličnost, a bebe svih javnih ličnosti su javne bebe i ne mogu biti pošteđene našeg stava, suda i presude.

Mogla sam preživjeti i bez podatka da će neko postati roditelj, ako to nije najvažnija stvar zbog koje mi je taj neko (ne)bitan. Stvarno je glupo kad imaš potrebu da napišeš tekst o roditeljstvu jedne žene samo zato što je to što jeste a nije ono što smo mi navikli da jeste.

Tekst je glup jer smo mi mahom glupi. Što i nije neka bitna stvar. Glup si pa glup, ne umire se od toga. Al što si neuk, neotesan i grlato nadobudan stvarno dovede do toga da čovjek abortira. A nije ni trudan.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije