Radoznala LolaSponzorisano

Dan sigurnijeg interneta 2019: Zajedno za bolji Internet

Na inicijativu Europske komisije već niz godina u svijetu se obilježava Dan sigurnijeg Interneta (Safer Internet Day – SID). Tom prilikom brojni akteri iz oblasti obrazovanja, zaštite djece, medijske politike i telekomunikacionog sektora promovišu sigurno i odgovorno korištenje Interneta i informacionih i komunikacionih tehnologija.

Redakcija

Izvor: PR

Foto: SIGURNO DIJETE / Facebook

Dan sigurnijeg Interneta 2019. u svijetu obilježiće se 5. februara pod sloganom “Zajedno za bolji Internet”.

Ovaj događaj se u Bosni i Hercegovini obilježava od 2011. godine na inicijativu Međunarodnog foruma solidarnosti i uz podršku Komiteta za obilježavanje Dana sigurnijeg interneta BiH.

Tom prilikom organizovaće se online takmičenje za učenike osnovnih i srednjih škola na temu sigurnosti na Internetu. Odgovore na pitanja djeca mogu pronaći na unaprijeđenoj platformi Centra za sigurni internet u Bosni i Hercegovini www.sigurnodijete.ba.

Takmičenje se sastoji od online kviza aktivnog samo na Dan sigurnijeg interneta 5.2.2019. godine od 9 do 19 časova na adresi www.dansigurnijeginterneta.org.

Po završetku kviza, sistem aplikacije za online takmičenje će generisati pobjednike kviza među djecom koja su tačno odgovorila na 80% i više pitanja. Spisak pobjednika i osvojenih nagrada objaviće se na web stranici Centra za sigurni Internet u BiH www.sigurnodijete.ba, Facebook stranici Sigurno dijete, kao i na stranici www.dansigurnijeginterneta.org.

Pobjednici će biti nagrađeni adekvatnim nagradama – uređajima kao što su tablet, pametni telefoni, slušalice, baterije za punjenje mobilnih telefona i druge nagrade.

Kompanije m:tel i Logosoft su i ove godine obezbijedili vrijedne nagrade za najuspješnije takmičare, a generalni sponzor ovogodišnjeg SID-a je Microsoft BiH.

Svečanost proglašenja pobjednika i dodjele nagrada organizovaće se početkom marta 2019. godine, a uz prisustvo medija i javnosti.

Uputstvo za djecu:

Zajedno za bolji Internet!

Djeco, pridružite nam se i osvojite vrijedne nagrade!

Šta trebam uraditi?

Posjetiti web stranicu Centra za sigurni internet u Bosni i Hercegovini www.sigurnodijete.ba i upoznati se sa sigurnim korištenjem Interneta;

Dana 05. februar/veljača 2019. godine od 09:00 – 19:00 sati registrirati se na web stranicu www.dansigurnijeginterneta.org;

Zabilježiti svoj jednistveni kod pristupa kvizu;

Riješiti kviz pitanja o sigurnom korištenju interneta;

Osvojiti jednu od vrijednih nagrada!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije