Lole iz komšiluka

One ženama oboljelim od raka poručuju “Nisi sama – ideš s nama!”

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka NISMO SAME tijekom dva mjeseca kampanje „Nisi sama – ideš s nama!“ prikupila je 125.120,55 kuna, što će osigurati novih oko 1.000 besplatnih povratnih vožnji taksijem do bolnice i natrag za žene oboljele od raka koje se liječe u zagrebačkim bolnicama.

Redakcija

Foto: Udruga NISMO SAME / nismosame.com

Malo je reći da smo ponosne!

Humanitarnu akciju Udruge, koja je započela 2. prosinca 2018, a završila 4. veljače, na Svjetski dan borbe protiv raka, podržalo je više stotina pojedinaca i tvrtki iz svih krajeva Hrvatske.

“Hvala svima, od Dubrovnika do Vukovara, koji su prepoznali vrijednost našeg projekta i poduprli ga. Hit kampanje bile su majice, tunike i narukvice sa simbolom akcije koje je specijalno za ovu prigodu dizajnirao Zoran Aragović, vlasnik brenda BiteMyStyle fashion design, kojemu i ovim putem zahvaljujemo na potpori projektu”, navode iz Udruge NISMO SAME.

Nova socijalnu uslugu pokrenula je novinarka i predsjednica Udruge Ivana Kalogjera, nakon borbe s rakom dojke, a po uzoru na praksu u razvijenim zemljama u kojima je ona besplatna/dio zdravstvenog osiguranja. Od 14. ožujka 2018, kada je projekt startao, do danas uslugu je koristilo 105 žena koje se liječe u zagrebačkim bolnicama. Četiri korisnice projekta, nažalost, su izgubile bitku s bolešću.

“Snažnu podršku projektu i ovoga je puta pružio Ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, koji je sufinancirao kampanju s 20.000 kuna. Veliko hvala pročelnici Ureda, gospođi Romani Galić, koja nas je podržala i osobno kupnjom naših proizvoda. Sudjelujući tijekom kampanje u radu konferencije „Fight & Win – Kako se oduprijeti raku“ koju je organizirala zastupnica u Europskom parlamentu, gospođa Dubravka Šuica, Ivana Kalogjera dobila je priliku projekt predstaviti članovima Vlade RH na čelu s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem, a potom prošloga tjedna i zastupnicima Europskog parlamenta u Bruxellesu”, dodaju iz Udruge.

Izvor: Udruga NISMO SAME / nismosame.com

Kao i u prošloj kampanju i ovoga puta sve nas najviše je dirnula podrška učenika: dečki iz 1. c razreda Elektrotehničke škole Split u znak potpore svojoj razrednici, koja je i sama preboljela rak, odrekli su se dijela džeparca i donirali ga za projekt prijevoza žena na kemoterapiju.

Ovo je druga kampanja koju je za “Nisi sama – ideš s nama!” organizirala udruga NISMO SAME.

“Zahvaljujemo svima koji su nas poduprli. Vjerujemo da je i njima najveća nagrada osjećaj da su nekome pomogli. Jer, i nama je to čitavo vrijeme pokretač. Hvala svima u ime svih žena koje koriste ovu uslugu. Napunili ste naša srca! Hvala našem partnerima udruženju Radio Taxi Zagreb te dragim ljudima iz agencije Madison koji su nam i ovoga puta bili podrška. Kampanju su podržale i brojne poznate osobe među kojima su bile Renata Končić Minea, Lorena Nosić, Lea Mijatović, Pamela Ramljak, Lara Larissa Antić te Kristina Vukas. Nismo same posebno zahvaljuju Avenue Mallu Zagreb, Karibu Kaaawi, Međunarodnom klubu žena Zagreb, SDF-u i Cetini na potpori koju su im pružili tijekom kampanje. Hvala na podršci i našim dizajnericama, Gordani Golik i Moniji Škurtan, kolegici Zrinki Grancarić, Karolini Žalac iz Tiskare Žalac, Neni Marinković iz Printaonice kod Bijelog Čarobnjake, Ivanu Majcenu iz kreativne agencije Prvi dojam te našim predivnim volonterkama”, naglasili su iz Udruge NISMO SAME.

Prva kampanja realizirana je prošloga proljeća uz podršku Zaklade Solidarna, a inicijalna sredstva za projekt Udruga je 2017. godine dobila putem natječaja Zaklade Adris.

Iz Udruge pozivaju sve žene koje se liječe u zagrebačkim bolnicama i trebaju prijevoz na kemoterapiju da se jave na njihov e-mail [email protected].

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije