Zabavna Lola

A od poslodavca – neudatima osam dana odsustva da traže partnera. Molim?!

Dvije kompanije nude svojim radnicama priliku da uzmu neko vrijeme slobodno i posvete se ljubavnim sastancima.

Prevela: Nataša Bursać

Izvor: COURTNEY POCHIN - mirror.co.uk

Foto: Ravi_sunlight / Shutterstock.com

Budimo realni, život zna biti prilično surov.

Nekako moraš da nađeš balans između privatnog života i posla – i pri tom nađeš vremena da kuvaš, kupuješ, čistiš, radiš vježbe, spavaš, putuješ, i da li smijemo uopšte da pomenemo to – da ideš na dejt.

Naći pravu osobu nije lagan zadatak i oduzima dosta vremena, kojeg, kako smo ustanovili, uglavnom ljudi nemaju na pretek.

Ipak, dvije komapanije u Kini su došle na ideju kako da pomognu svom osoblju da nađu put do prave ljubavi.

Te dvije kompapnije nude singl radnicama, koji imaju više od 30 godina, priliku da odsustvuju sa posla i potraže sebi supruga.

Kako navodi South China Morning Post, kompanije Hangzhou Songcheng Performance i Hangzhou Songcheng Tourism Management su dale dozvolu neudatim ženama u 30-ima da uzmu dodatnih osam dana godišnje u svrhe pronalaska partnera.

Foto: Giphy.com

Njima je sugerisano da uzmu te dodatne dane i “idu kući i planiraju dejt”.

A sve zbog toga jer se u kineskoj kulturi neudata djevojka u 30-ima zapravo smatra manje poželjnom i što prije pronađe muža, to bolje.

Huang Lei, menadžer za ljudske resurse u jednoj od pomenutih kompanija, tvrdi da su zaposlenici bili veoma entuzijastični po pitanju ovakvog odsustva.

“Odnos muškaraca i žena u firmi je isti. Ali, neki odjeli, gdje su uglavnom žene, imaju manje kontakta sa spoljnim svijetom. Stoga se nadamo da će ova odsustva pomoći ženskom osoblju i dati im više vremena i prilika da stupe u kontakt sa suprotnim polom.”

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije