Praktična Lola

#AtipičnaLjubav: Gari

Sjedila sam i jutros u Rosi, i pila kiselu vodu sa kriškom limuna.

Redakcija

Piše: Neka Olja

Foto: giphy.com

Dan je tekao kao pokvarena česma u mom iznajmljenom stanu. Jednolično i polako.

Juče mi je Ivana javila da je upisala faks i da bi trebale da idemo na more da radimo. Kaže da je dnevnica u Splitu dobra, naročito ako poznaješ engleski jezik.

Dok sam sjedila i razmišljala šta danas za ručak, da li podgrijati pasulj od juče ili kupiti picu, onu jeftinu sa lisnatim tijestom, na vrata je ušao gospodin u miš sivom odjelu.

Neobično ružan i nosat privukao mi je pažnju i izazvao osmijeh jer je njegov lik izrazito podsjećao na Gargamela iz Štrumpfova.

Poslije tri dana opet sam srela Gargamela. Pozdravili smo se. Nekoliko dana kasnije, Gargamel je prošao pored mene i nasmijao se. Već sljedeće sedmice sjedili smo zajedno na kafi, ja sam opet pila kiselu vodu sa malo limuna, on toplu čokoladu.

Pričao je dugo… kako je zaposlen u Gradskoj upravi, kako ima dobru platu i redovna primanja, kako je baš danas gledao da kupi stan i da mu se iznenada pokvario ajfon 8. Ja sam posmatrala i analizirala svaku poru njegovog ružnog lica.

Pitao me je gdje radim i da li sam politički aktivna. Odgovorila sam negativno, poslije čega je uslijedila kraća pauza. Onda je onako šarmantno rekao da ima tetka koji je uticajna u gradu i da može da me zaposli gdje želim. Ispunjavala sam sve uslove, bila sam mlada i imala jaku volju da glasam.

Godinu dana poslije zaposlio me je u Elektro Krajinu, a ja nikad nisam otišla sa Ivanom u Split. Zapravo, više se i ne družimo. Nekako mi je postalo prestresno slušati da nema novac za ljetovanje.

Prije tri dana Gari mi je uručio prsten. Planiramo vjenčanje na ostrvu. Sljedeće sedmice idemo u Termag na zimovanje, a za ljetovanje smo se opredjelili za Tursku. Sinoć me je vodio u Agape na večeru, tako je poseban i neobično lijep.

Plate su nam redovne, i super je što oboje radimo na neodređeno. Volim njegov smisao za humor. Poklonio mi je novi ajfon i veliku lakovanu torbu.

Cijenim ljubav koju ti život pruži i nastojim da ga živim punim plućima. Mlada osoba treba da uživa u svakom trenutku i danu, da putuje, da se hrani kvalitetno i sve probleme da rješava sa lakoćom.

Možda sam pravi primjer da se strpljenje i trud isplate i sigurna sam da nikad neću napusitit svoju otadžbinu.

#AtipičnaLjubav

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije