Hrabra Lola

BUDI KAO MAJA: Za svoj rođendan želi da pomogne djeci oboljeloj od raka!

Maja Skrobić je Dubičanka sa švedskom adresom.

Piše: Jelena Pralica

Foto: barncancerfonden.se

Maji je ubrzo rođendan. Ove godine je poželjela da na svoj rođendan pomogne drugima. I to djeci koja se bore sa najtežim dijagnozama, djeci oboljeloj od karcinoma.

“Ove godine za svoj rođendan želim donirati sredstva dobrotvornoj organizaciji Barncancerfonden. Tu sam neprofitnu organizaciju odabrala jer mi njihova misija mnogo znači. Nadam se da ćete razmisliti o donaciji kao o načinu proslave mog rođendana. I najmanji iznos će mi pomoći da ostvarim svoj cilj”, objavila je na svom Facebook profilu.

Naime, ove je godine, kako nam pojašnjava, Facebook pokrenuo humani link kako nekome pomoći za svoje malo, a nekome puno.

“Već danima gledam objave na Facebook-u djece oboljele od raka i ne mogu da budem imuna na sliku koja se dijeli putem ove društvene mreže. Sve što želim za svoj rođendan je da mi pomognete da bar jedno dijete dobije potrebnu njegu, lijek, medu, ljubav svih nas i da se brojka oboljelih smanji. Voljela bi da mogu nekoj organizaciji u mojoj zemlji pomoći, ali na spisku humanitarnih organitacija ne postoji moja zemlja. To mi je krivo. Uostalom, sva djeca svijeta zaslužuju život. Jer, najveće čudo koje postoji smo upravo mi, koji od jedne tačkice postanemo ljudi”, navodi ona za Lolu.

Akcija traje narednih devet dana, a ukupno je moguće prikupiti 200 kruna (40 maraka). Zar je to puno, pita Maja?!

Zbilja, zar je to puno? I zar je nemoguće da svako od nas pokrene nešto slično, da bar na taj način pomognemo bolesnoj djeci, da im bar malo olakšamo, ili nekom drugome kome bi pomoć dobrodošla?

Hoćemo li pomoći Maji da ostvari svoj cilj? Svi kojima ova Facebook opcija to dozvoljava, pomoći mogu DONACIJOM NA OVAJ LINK.

Ostali, svi vi koji možete pokrenuti nešto slično, razmislite o tome, a sigurno imate za koga organizovati doniranje sredstava. I najmanji iznosi nekad puno znače. Uostalom, sreća, pa i rođendanska, je ljepša kad je dijelimo, zar ne?!

Maji sve najljepše od srca žele Lole!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije