Praktična Lola

Lakše je preseliti komplet stan, kuću, nego sadržaj ženske torbe

Prije će Velji Lug u Nezuke sići nego što će se neka žena, npr. ja, preseliti iz jedne tašne u drugu!

Redakcija

Piše: Neda Kozomara

Foto: Iakov Filimonov / Shutterstock.com

To je agonija! Mnogo je lakše preseliti komplet stan, kuću, nego sadržaj ženske torbe.

Strašni sud! Taman kad mislim “evo, gotovo” i napolju krenem da uzmem nešto iz torbe, avaj, nema! Redovno ostane ključ od auta, maramice, žvake i sve sto je važno.

Ne znam koliko sam se puta zarekla se da ću imati samo dvije torbe, zimsku i ljetnu, pa ću nekako. Međutim, zima traje, brate, pola godine. Ko će gledati jednu torbu i nositi je sa sobom kao produženi dio svog tijela, a ona uvijek ista?!

Stotinu puta se desilo da uđem u Milinu radnju i nešto kupim kad, novčanika nigdje! Skontam odmah, ostao u drugoj torbi jutros. Sorry!

Šta kad odem u neku radnju gdje nema Mile i niko me ne zna? Bruka za sve pare, jer ljudi navikli na sve laži i prevare misle; ovo je neka nova finta. Da, da, finta zaborav, bb!

Pod uslovom da je veći dio stvari prebačen u drugu torbu, stigne žena do auta i sad stupa mađioničar. Treba naći ključ! Njega nigdje, tašna duboka, jedna ruka drži nešto, npr. kišobran, kesu sa stvarima, a drugom rukom traži ključ dok su ručke među zubima.

Koperfild zatajio, nema ključa, a zna da je tu. Onda ekspresno se sve istrese na haubu pa da vidimo kako će ključ kao stari izdajnik izroniti na hladnom metalu auta. Onda uz rondanje sve ide ponovo u torbu i… tako su živjeli dugo i srećno!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije