Lole iz komšiluka

Dobra vila iz Osijeka: Želi da 30 djevojaka potpuno opremi za maturalnu

Koliko ste puta spremajući stvari naišli na odjevni predmet kojega ste nakon kupnje odjenuli svega par puta i sada ga samo prebacujete s jednog kraja ormara na drugi?

Redakcija

Izvor: Martina Gelenčir Matura - srednja.hr

Foto: Fotovikus / Shutterstock.com

U sličnoj se situaciji našla i jedna mlada fitness trenerica iz Osijeka, Laura Palančević. Shvatila je da posjeduje nekoliko haljina i pari cipela koje više ne koristi. I umjesto da ih baci, odlučila je pokrenuti humanitarnu akciju kakva se rijetko viđa – brojne djevojke u potpunosti će opremiti za maturalnu zabavu.

Ona je putem Facebooka pokrenula humanitarnu akciju koja je za cilj imala pomoći maturanticama slabijeg imovinskog stanja i to darovanjem haljina. No, Lauri su se ubrzo pridružile i njene prijateljice frizerke i vizažistice, tako da će djevojke koje si to ne mogu priuštiti za maturalnu biti potpuno opremljene i to besplatno.

Laura Palančević / Foto: Instagram

“Za pokretanje ove akcije odlučila sam se iz dva razloga. Prvi je bio taj da sam se nakon nekog vremena ponovno odlučila baviti humanitarnim radom, a nisam znala s čime da krenem. Druga stvar, kako sam to povezala? Prije mjesec, mjesec i pol preslagivala sam odjeću u ormaru. Shvatila sam da imam jako puno haljina u koje više nakon poroda ne mogu stati, koje vjerojatno više nigdje neću nositi. Isto je vrijedilo i sa sandalama i cipelama. Odlučila sam to pokloniti i u razgovoru s kolegicama došla sam na ideju ove akcije. Vjerujem da si je svaka žena koja je zaposlena, ima neki radni staž i radi nekada priuštila haljinu koju je obukla samo u jednoj prilici i nakon toga više nikad ili ju jednostavno više ne može obući, kao i ja. Te sve haljine meni su stajale, više ih ne nosim niti izlazim van, tako da one jednostavno stoje i čekaju, što nema nikakvog smisla. I onda sam tako sa svojim djevojkama iz sportskog centra odlučila da bismo mogle krenuti s ovom akcijom. Da bi došla do djevojaka kojima su haljine potrebne, napisala sam Facebook status i time je sve krenulo”, rekla je Laura za portal Srednja.

Budući da sam unazad dvije godine zbog zdravstenih razloga prestala se baviti humanitarnim radom,odlučila sam ovu godinu…

Gepostet von Laura Sc Infinitum am Freitag, 15. Februar 2019

 

Plan je bio opremiti desetak djevojaka, ali ubrzo su se Lauri počele javljati i druge žene koje bi poklonile svoju haljinu. Sada je već ideja za maturalnu zabavu opremiti čak 30-ak djevojaka.

“Akciji se priključila i moja kolegica, ona je vizažistica, s tim je krenula unazad godinu dana. Ona mi je odlučila pomoći što se tiče frizure i šminke jer radi i jedno i drugo. U međuvremenu su mi se javile još dvije djevojke koje su također frizerke pa će vjerojatno i one sudjelovati, jer na kraju to neće biti deset djevojaka, bit će ih 30-ak”, otkriva Laura.

Dodaje, same maturantice za sada se slabo javljaju, ali joj se zato javila nekolicina roditelja i s njima je već u dogovorima.

“Djevojke se uglavnom stide i srame, sada treba doći do njih. Ako se dogodi da imam toliko haljina, a nemam dovoljan broj djevojaka, poslat ću mailove ravnateljima škola, pa ćemo to tako razglasiti ili ćemo odraditi nekoliko roditeljskih sastanaka s roditeljima maturanata i tako ćemo to onda riješiti”, zaključuje Laura.

***

Bliži se vrijeme matura, razmislite o sličnom gestu!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije