Lole iz komšilukaNaslovna vijest

Jel jedu dame uštipke, uopšte?

Je l’ mogu ja da budem dama ako sam:

Redakcija

Izvor: Seka Batina / Facebook

Foto: hronokuhinja.rs

 

– Sinoć u kino otišla sa otiskom od jastuka na obrazu? Majke mi moje. ‘Ladno. Zaspala k’o top. Pomakla se nisam dva sata. Ustanem, spremim se… Šminka tu, frizura tu, šara na obrazu tu. ‘Ajmo…

– Juče sebi prije posla pekla uštipke za ponijeti? I pravila se u gradskom busu da ne mirišem ja na njih? (Jel jedu dame uštipke uopšte?)

– Pustila Leu da se na šetalištu uvalja u nešto neidentifikovano i smrdljivo? Činila mi se sretnom dok to radi. Pa onda, smrdi ona, ali smrdi i trag za nama. Ali ona, ponosna i sretna, digne repić i nastavi dalje. Ja dignem glavu pa za njom.

– Sočno opsovala svaku volinu za volanom koja me isprska na kišnom danu (a ja pješak,naravno)? Vjerujem u karmu. Čuvajte se poganiiii…

– Otvorila vrata poštaru, a ja u pidžami? Izvini, buraz, nisi se najavio. 🙂

– Pričala svima da znam pomusti i kravu i kozu? I ne “benavim” se da mi smrde.

Izvor: vectorstock.com

– Vadeći papire iz tašne kod notara, njemu pred noge slučajno izbacila svoj rezervni higijenski uložak??? Doduše, bar je on bio džentlmen rekavši mi: „Ispalo vam je NEŠTO“.

– Pješke, kroz cijeli grad, nosila od radnje do stana roru (sulundar) za kamin? I to onu najdužu cijev. Mislim da sam tada par puta ugrozila saobraćaj.

– Toliko žurila na posao da sam tek na pola puta skontala da mi se kaiš na džemperu odvezao i da mi mlati među nogama, k’o slonova surla? Hvatanje istog da se vrati na mjesto, teško je opisati.

– Onomad sama iscjepala 5 metara drva (u po’ Banja Luke), jer sam tako štedila pare da odvedem djecu na more? P.S. Pozdrav za komšije koje su me bodrile tih dana (sve frajer do frajera).

– Trčala za autobusom k’o sumanuta?
– Jela ćevape sa crnim lukom?
– I slatki kupus sa bijelim?
– Zaigrala kolo kad god uhvatim priliku?

Nekih većih stvari sam se odrekla. Ove male ne dam. Mnogo mi znače.

Dama da budem, (ne) znam…

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije