Lole iz komšiluka

Prva godišnjica inicijative #ŽeneBiH: Izuzetne žene o izuzetnim ženama

Prije godinu dana započela je inicijativa #ŽeneBiH.

Redakcija

Izvor: zenebih.ba

Foto: zenebih.ba

Tokom ove godine dana napravile smo mnogo toga, navode ŽeneBiH – Amila Hrustić Batovanja, Masha Durkalić i Hatidža Gušić.

Počele smo sa malom online kampanjom tokom marta 2018. godine sa ciljem povećanja vidljivosti doprinosa žena iz BiH.

Zbog toga smo, ohrabrene vašim reakcijama, odlučile dopuniti i proširiti projekat izdavanjem knjige #ŽeneBiH. Organizirale smo crowdfunding kampanju za izdavanje knjige, i zahvaljujući vama i vašoj velikodušnom podršci, uspjele samostalno izdati knjigu u tiražu od 1.500 primjeraka.

Znate li da su žene u BiH za 513% izuzetnije od potrebnog?!

Ova godina je za nas bila jedna od najintenzivnijih ikad, s obzirom da je ovo volonterski projekat i da svaka od nas ima vlastiti svakodnevni posao, nakon kojeg sve svoje slobodno vrijeme posvećuje radu na #ŽeneBiH.

Trenutno radimo na finalnim pripremama za izložbu koja će biti otvorena 8. marta 2019. godine u 18 sati u Umjetničkoj galeriji (UG) BiH.

Uradile smo mnogo i uložile smo mnogo vremena, emocija, truda u to da knjiga #ŽeneBiH, koja je odaslana i u 80 javnih biblioteka širom BiH, bude urađena na najprofesionalniji mogući način. Nadamo se da smo u tome i uspjele.

Izvor: zenebih.ba

Istovremeno nam pristiže dosta vaših upita o prodaji knjige, cijeni, prodajnim mjestima… S obzirom da nemamo izdavačku kuću, da sve radimo samostalno, te da smo tri individualke (nemamo registriranu firmu, niti nevladinu organizaciju, niti smo pravno lice bilo kakve vrste), dosta nam je teško da pronađemo načine da knjigu u prodaji ponudimo na klasični način (u knjižarama i slično).

Trenutno radimo na tome da obezbijedimo nekoliko prodajnih mjesta, stoga vas molimo za još malo strpljenja. Čim budemo imale informacije, podijelit ćemo ih sa vama na našim društvenim mrežama.

Ukoliko želite biti sigurni/e da nećete propustiti informacije vezane za prodaju knjige, predlažemo da unesete svoj e-mail u naš mali formular, kako bismo vas o tome mogle obavijestiti putem e-maila.

Izvor: zenebih.ba

Ono što vam u ovom trenutku sa sigurnošću možemo reći je da će određeni broj primjeraka knjige #ŽeneBiH biti dostupan za prodaju na otvorenju izložbe 8. marta u UGBiH po cijeni od 45 KM.

Želimo iskoristiti priliku da vam se svima još jednom zahvalimo na podršci, reakcijama i prijedlozima koji nam stižu svaki dan. Jako smo sretne što se oko ove ideje okupila zajednica ljudi koji zajedno sa nama podižu vidljivost žena u BiH. Vidimo se na izložbi!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije