Radoznala LolaSponzorisano

Devedesete kao inspiracija: adidas Originals predstavio novu P.O.D. system siluetu

Inspirisan jedinstvenom siluetom iz devedesetih godina, adidas Originals tim dizajnera kreirao je novu patiku koja je dostupna i u BIH – P.O.D. system!

Redakcija

Izvor: SportVision / PR

Foto: SportVision / PR

Polazna tačka dizajnerskog tima bio je drugačiji pristup u stvaranju i želja da se sačuvaju prepoznatljivi detalji iz prošlosti koji bi se prenijeli na viši nivo, uz podršku najnovijih tehnologija. Sljedeći korak predstavljao je odlazak u bogatu adidas arhivu i potragu za nečim neobičnim i gotovo zaboravljenim.

Izbor dizajnera i inspiracija za novi kreativni proces bio je EQT Cushion 2, silueta predstavljena prije 23 godine. Patika iz daleke ’95 prvo je bila rastavljena, a zatim ponovo sastavljena u novu neočekivanu konfiguraciju – P.O.D-S3.1 model. Razvoj P.O.D. modela predstavljen je kroz zanimljivi dokumentarni film koji možete pogledati ovdje.

Nic Galway, potpredsjednik adidas Originals globalnog dizajnerskog tima, objasnio je šta ova silueta predstavlja. „Mi imamo sjajnu istoriju, ali i nevjerovatnu budućnost, a P.O.D. system je idealna komunikacija između ova dva perioda“, rekao je objasnivši da je u potrazi za inspiracijom ponekad dobro pogledati u prošlost, ali ne i zadržati se tamo.

Foto: SportVision / PR

Poseban akcenat stavljen je na đon koji je sastavljen iz tri cjeline. EVA pjena na prednjoj strani patike, udubna Boost™ komponenta sa gumenom podlogom na peti, kao i Torsion™ tehnologija na središnjem dijelu đona zajedno omogućavaju slobodno kretanje i lako prilagođavanje stopala patici.

Pod sloganom „Great alone, better together“, adidas Originals uspio je da kreira modernu i potpuno drugačiju siluetu, koja je već postala omiljena domaćim zvijezdama, kao što su pjevačica Sara Jo, glumci Bojan Perić i Slaven Došlo, košarkaši Vanja Marinković i Branko Lazić i mnogi drugi.

adidas P.O.D. modeli dostupni su u svim BUZZ šopovima.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije