Naslovna vijestRadoznala LolaSponzorisano

Nike – brend koji ruši predrasude i poziva žene da budu hrabre

Šta je to u Nike patikama, duksu, sportskom grudnjaku… što nas tjera da vjerujemo ovom brendu? Sve. Ove. Godine.

Piše: Nataša Bursać

Foto: Giphy.com

I pritom nije stvar samo vjerovanja. Stvar je i umijeća kako to postići. Tačnije, odgovora na potrebe potrošača. Tu se, dakle, već nazire odgovor.

A stvar je i u kampanjama, i licima koja ih prate, a koji su svaki put pogodak u metu. To su ljudi kojima vjerujemo, u sklopu brenda kojem vjerujemo.

“Believe in something, even if it means sacrificing everything.” (Vjeruj u sebe, čak i ako to znači žtvovanje svega)

“Just do it.” (Uradi to)

“Dream crazy.” (Sanjaj ludo)

Izvor: Giphy.com

Stvar je i konstantnog preispitivanja brenda, pomjeranja granica, postavljanja novih, viših ciljeva. Biti inspiracija – svima.

“Naša misija: Donijeti inspiraciju i inovaciju svakom sportisti.”

“Ukoliko imaš tijelo, sportista si.”

Stvar je potencijala i njegovih granica, koje ovaj brend konstantno pomijera. A kako? Pa inovativnošću.

Foto: Giphy.com

Budućnost sporta – sada!

A budućnost je tamo gdje predrasudama nije mjesto i gdje je hrabrost sve. Žene su sportiste, ne samo sportistkinje. I svi su sportisti.

U budućnosti je briga za životnu okolinu na samom vrhu liste prioriteta. Dakle, Nike nije samo inspiracija nama, već i sebi. Koliko pomjera naše granice i gura nas naprijed, toliko radi i na sebi i za sebe. Jer, bez uspješnog brenda nema uspješnih sportista.

Izvor: Giphy.com

Gotovo svi osnovni elementi današnje fitnes industrije su zapravo Nike-ova kultura. Kako je modnoj industriji inspiracija ono što se nosi na ulici, tako su ovom brendu inspiracija bili i ostali teretena, traka za trčanje i otvoreni put.

Ta gotovo opsesivna želja sportiste da uvijek teži ka nečemu većem i boljem, koji se ne pita, već samo uradi ono što zamisli, koji žrtvuje (gotovo) sve i sanja lude snove, Nike je sročio u proizvod i prodao kao bunt konformizma, te smo dobili “Just do it” naciju svijeta.

Izvor: Giphy.com

Da – sve to stane u jedne patike, duks, sportski grudnjak… Kao neko ko taj sportski grudnjak nosi svaki dan, itekako sam svjesna njegove moći, snage, potpore i boost-a koji daje.

Na samom vrhu ljubitelja ovog brenda i dalje su trkači, jer nekada je da osvojite svijet dovoljan samo još dobar par patika.

Nike – i nezaustavljive ste.

Možete superjunakinji oduzeti kostim, ali joj nikada nećete oduzeti supermoći

A da je ta filozofija tek dedukcija svega što nama treba pokazuje osjećaj ovog brenda za naše potrebe. Za želje i snove smo se pobrinule same. Da ih ostvarimo treba nam samo dobar par patika. Ne cipela, one su stvar prošlosti. Patike su sadašnjost.

Brend, dakle, postaje i ostaje sinonim za pobjedu (tako je ujedno i opravdao ime grčke boginje trijumfa i pobjede). Nadalje ćemo pobjede nizati zajedno, jer nam u Banja Luku stiže specijalizovani Nike šop, i to u novom Tržnom centru Delta Planet, znamo već – od 21. marta.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije