Lole iz komšilukaNaslovna vijest

Zašto me bole kolena?

Draga moja, moram ti ovo napisati.

Redakcija

Piše: Nena Janković / Facebook

Foto: Pinterest.com

Suočavam se sa bolom koji nije u srcu, u duši, u glavi.

To je bol koji osećam u kolenu, ali ne u jednom. Bole me oba kolena. Dugo i tupo.

Mnogo sam hodala. Mnogo…

Nosila sam te proklete štikle da bih bila bliža (po visini) njemu. Da bi izgledala bliže nebu iznad nas. Da bih ovo i ono bila. Hodala sam i upijala sve što drugi kažu.

A kolena sada me bole. Kao da po njima imam bodljikavu žicu, nevidljivu koja me seče i peče…

Draga moja, nemoj hodati svuda gde te noge nose. Nemoj dozvoliti da te drugi vuku za ruku i teraju da nosiš štikle da bi bila visoka, ili pak da nosiš ravne cipele da bi bila po njihovim standardima.

Ne prodaj svoje korake za mrvu ljubavi. Ne poklanjaj svoje šetnje za mrvu lepih reči. Budi svoja, mila moja. Nikada ne hodaj tuđim stazama ili u tuđim cipelama.

Ja osećam i dan danas bol u predelu kolena, jer je i suknja morala biti do kolena. Šta ako je kraća, onda ide osuda, ljubomora; ona je takva jer je provincijalka, želi da privuče pažnju drugih muškaraca… ona je takva, voli da bude ” seljanka” koja nosi kratko … iako ima lepo izvajane noge, greh je privlačiti pažnju.

Bodljikava žica je nevidljiva, ali je osećam. Dugo će taj bol ostati…

Opraštam sve, zbog sebe. Zbog svoje nove šetnje koja se upravo dešava Zvezdarskom šumom. Opraštam sve, jer moja kolena zaslužuju to. Moje nove sandale za leto i moja nova kratka suknja za leto zaslužuju to.

Svaka od nas zaslužuju sebe, bez osećaja bodljikavosti bilo čega i koga…

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije