Radoznala Lola

Ako bi vas cijeli svijet mogao čuti, šta biste rekli?

U Historijskom muzeju BiH ovog petka, 15. marta, u Sarajevu, sbiće održan World Speech Day – Svjetski dan govora. Ovo će biti nesvakidašnja prilika svim entuzijastima i zainteresovanim za teme javnog nastupa i govora da steknu nova iskustva, ali i učestvuju u radionicima za javni nastup.

Redakcija

Izvor: Toastmasters Sarajevo

Foto: World Citizen | World Speech Day #2 / Facebook

Zahvaljujući saradnji sa klubom retorike Toastmasters Sarajevo, ovogodišnji WSD će biti kombinacija radionica za javni nastup i dva bloka javnih govora.

Svjetski dan govora je 24-satna manifestacija koja se održava širom svijeta. Manifestacija okuplja entuzijaste svih uzrasta, od najmanjih pa do najstarijih, pružajući im priliku da svoju poruku pošalju u svijet. Ovogodišnja tema WSD-a je World Citizen – Građanin svijeta.

Inspirisan ovom idejom, klub retorike Toastmasters Sarajevo je odlučio okupiti profesionalce iz polja javnog nastupa i podržati događaj organizacijom besplatnih radionica za sve učesnike WSD-a.

Iako je klub retorike Toastmasters Sarajevo namijenjen za vježbanje javnog nastupa već izgrađenih profesionalaca, radionice za WSD nemaju dobnu granicu, te su svi oni koji iskažu interes za ovaj događaj itekako dobrodošli.

“Želimo ohrabriti sve glasove, od najmanjih do najvećih. Dobre ideje i bistri umovi su svuda oko nas, samo ih treba prepoznati i dati im priliku. U Toastmasters Sarajevo dolaze samo ambiciozni ljudi, koji imaju potrebu da nakon radnog dana učine nesto dobro za sebe, ali i za druge.”

“Nadamo se da će biti uspješno i pozivamo sve zainteresovane čitaoce Lola magazina da nas posjete 15. marta u Historijskom Muzeju BiH”, rekla je Selma Fetić, VP PR Toastmasters Sarajevo.

Svi zainteresovani za učešće na radionicama i održavanje govora pod temom World Citizen- Građanin svijeta, ili za samo prisustvovanje manifestaciji, mogu popuniti prijavu na linku.

Treba napomenuti da je zvanični jezik manifestacije engleski. Broj mjesta, kao i mikrofona je ograničen, a prijave su produžene samo zbog čitalaca Lole.

“Dođite i podijelite svoje misli sa svijetom. Mogu čak biti i o tome koliko volite pastu i kako je pastu lako voljeti u bilo kojem dijelu svijeta”, poručila je Selma.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije