Zabavna Lola

Sve što treba da znate o nastavku kultnog filma Četiri venčanja i sahrana

Šta je ovaj film učinilo hitom i šta da očekujemo od nastavka Dan crvenog nosa i venčanje.

Redakcija

Izvor: nedeljnik.rs

Foto: Giphy.com

Ovaj film vinuo je među zvezde Hjua Granta i bio inspiracija za mnoge reditelje romantičnih komedija.

Sada, 25 godina nakon premijernog prikazivanja, veći deo ekipe koja je snimala Četiri venčanja i sahrana, radiće i na nastavku koji će biti emitovan u petak na BBC 1.

Scenarista filma i jedan od osnivača humanitarne organizacije Komik rilif, koje organizuje praznik Dan crvenog nosa, Ričard Kurtis napisao je priču i za nastavak, nazvaši je simbolično Dan crvenog nosa i venčanje, piše BBC.

Pseća ljubav

Uz Granta, u filmu će ponovo i to u humanitarne svrhe igrati i Endi Mekdauel, Rovan Etkinson, Kristin Skot Tomas, Džejms Flit i Džon Hanah. Gošća u nastavku je Suzana Rid.

Radnja filma prati grupu prijatelja i njihove dogodovštine koji odlaze na četiri venčanja i jednu sahranu.

Kurtis je otkrio neke detalje iz nastavka.

“Film je izašao pre 25 godina i nikada nisam razmišljao da uradim nastavak. Onda nam je palo na pamet da bi likovi iz filma mogli da imaju decu, pa da opet budu u fazi odlaska na venčanja. Ne mogu mnogo da vam otkrivam, ali u nastavku ćemo videti još jednu ceremoniju venčanja i proslavu”.

Na kraju prvog, originalnog filma, Čarls kojeg igra Hju Grant i Keri (Endi Mekdauel) dobijaju bebu.

Njihovo odraslo dete igra Lili Džejms, koja je na setu uslikana kako nosi venčanicu.

Foto: BBC,com

Film Četiri venčanja i sahrana bio je veliki hit devedestih, a Grant je igrao zgodnog neženju Čarlsa. Ova uloga ga je proslavila.

Pre ovog ostvarenja, njegova karijera nije bila na pravom putu, pa je honorarno engleski podučavao francusku glumicu Žilijet Binoš.

Nakon što je film prikazan, nije bio samo on u centru pažnje, nego i njegova devojka Liz Harli koja je dospela na sve stranice tabloida zbog haljine koju je nosila na premijeri.

Grant je posle ovog filma dobio uloge u romantičnim komedijama Noting hil i Zapravo ljubav.

Film Četiri venčanja i sahrana zaradio je 187 miliona dolara na bioskopskim blagajnama širom sveta. Bio je nominovan za Oskara za najbolji film i najbolji scenario. Muzička tema iz filma bila je veliki hit na britanskim top listama.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije