Hrabra Lola

NE IZOSTAVLJAJTE NAS: “Zvjezdice” zovu na druženje povodom Svjetskog dana osoba sa Down sindromom

Centar “Dajte nam šansu-Zvjezdice” Banja Luka i ove godine, 21. marta, obilježava Međunarodni dan osoba sa Down sindromom, i to manifestacijom “Ne izostavljajte nas!”, koja će biti održana u Kulturnom centru Banski dvor sa početkom u 19 časova.

Redakcija

Izvor: Centar

Foto: Denis Kuvaev / Shutterstock.com

Centar “Dajte nam šansu-Zvjezdice” tradicionalno, već osmu godinu obilježava Međunarodni dan osoba sa Down sindromom, a ove godine su se priključili svjetskoj kampanji i upravo, kako navode, iz Banskog dvora žele da poruče da kultura pripada i osobama sa Down sindromom, kao i pravo na školovanje, zaposlenje i sport.

“Djeca i mladi sa Down sindromom, ali i svim ostalim poteškoćama predstaviće se kroz bogat kulturno-umjetnički program, a uz podršku Emilije Boškić, koja je ovogodišnja ambasadorica manifestacije, Luke Davidovića, drugara iz Vokalnog ateljea MaMa Vox, Plesnog studija City Jazz, KUD ‘Čajavec’ i Udruženja roditelja ‘Duga’. Ove godine imamo i mala iznenađenja, a premijerno ćemo pustiti video koji smo radili u saradnji sa RTSR-om”, navode organizatori.

Takođe, kao dugogodišnji prijatelji i partneri manifestacije i ove godine u programu učestvuju djeca iz JU Centar “Zaštiti me”.

Cilj ove manifestacije je da pokaže mogućnosti djece i mladih sa Down sindromom, ali i svim ostalim poteškoćama, jer vrijedno vježbaju tokom cijele godine, i ovom prilikom žele široj javnosti pokazati šta znaju i umiju.

“Ukazujemo na inkluziju u kulturi, na važnost uključivanja djece i mladih sa Down sindromom u sva kulturna i društvena dešavanja, ali i važnost poštovanja prava zagarantovanih UN Konvencijom o pravima osoba sa invaliditetom, a koju je BiH ratifikovala”, poručili su organizatori.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije