Radoznala Lola

5 razloga zašto ti treba vibrator u životu

Pričajmo o seksu, bejbi. Pričajmo o tebi i meni. Ali i meni i… pa meni.

Priredila: Nataša Bursać

Foto: Kaspars Grinvalds / Shutterstock.com

Brzina kojom si kliknula na ovaj članak je direktno proporcionalna tome koliko si tačno puta razmišljala o tome da se upustiš u jednu ovakvu avanturu. Ok, ovaj sam nadasve “naučni” podatak upravo izmislila, ali ima tu ipak nešto.

Jedno je ipak sigurno, već si razmišljala o tome, pa ti treba neko da te maaalo uputi u sve to, jel tako? Ništa ne brini, ja ti mogu pomoći. Ok, ne baš ja, ali pokoji pouzdan podatak, o tome šta kaže medicina, kao i prijateljice. Ma znate one što sve znaju na ovom svijetu!

Jeste li same, ili ste pak dobro sakrile ekran, tako da ga niko ne može jasno vidjeti, iz bilo kojeg ugla? (Vidim te.)

Jeste.

Pa da počnemo.

Ja sam ovdje prvenstveno da ti kažem da nema ništa loše u tome da se opustiš i prepustiš, i kreneš nekim malo truckavijim putem, nasuprot ravnoj dosadnoj stazi kojom uvijek ideš. Ukoliko si čekala samo malu potvrdu, evo je. A ukoliko to nije dovoljno, idemo dalje istraživati.

Da li i tebe malo straši ideja o vibratorima, igračkama i ostalim seksualnim pomagalima, te si, što se njih, dakle, tiče, djevica? Vjerujem da se dosta vas/nas upravo tako osjeća. Kao prvo sva ta stigma, pa zamisao o tome kako se izboriti sa kupovinom i pogledima tokom nje. Pritom nismo baš sigurne da će “to” uraditi išta za nas.

Kao prvo, dakle, moramo da se oslobodimo tih dildo dilema, zabrinutosti dosljednosti zamjeni prave stvari i moramo početi vjerovati da za svaku veliku djevojku postoji odgovarajuća igračka.

Te igračke mogu da poboljšaju iskustvo između dvoje ljudi, te vam podižu orgazam na jedan potpuno novi nivo, ujedno učvršćujući vezu između vas i vašeg partnera (ali i možete se igrati same), a igra će trajati i poslije orgazma.

A da ne spominjem to da malo toga može tako lijepo da začini vaš (seksualni) život. Stoga evo ih – 5 razloga da kažemo da vibratorima. Da, da, daaaaaaaaaa

Foto: Giphy.com

Pričajmo o seksu, bejbi. Pričajmo o tebi i meni. Ali i meni i… pa meni

Od mene/sebe ćemo dakle i početi. Takav je i red, a tako ćemo se lako upoznati sa sobom, sa onim što volimo i želimo. I zbilja, koliko znaš o sebi u tom smislu? Znatno manje nego što pretpostavljaš, vjerovatno.

Dobre vibracije za još bolje zdravlje

Već si donekle i upoznata sa dobrim stranama seksa po pitanju tvog zdravlja, ali da li si znala i da žene koje koriste vibrator češće posjećuju ginekologa, a imaju i istančaniji osjećaj o njihovom značaju?

Malo zabave, šećera i začina i svega seksualnoga

Šta ima loše u tome da postaneš malo otvorenija prema novim avanturama? Pa i u krevetu, da. Uostalnom, kada si posljednji put probala nešto novo? Da, to je kliše, ali stoji. Razmisli malo o tome.

(Samo)zadovoljavanje za (samo)pouzdanje

Da li si ponosna na svoju seksualnost? A povezanosti sa partnerom? Na tom nivou, ali i inače. Svaka pomoć je dakle dobrodošla, a od viška seksa ne boli glava.

Stoga i:

Više orgazama

A ko ne želi upravo to i (još) toga?

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije