Praktična LolaSponzorisano

Zašto se dobre mame ipak odlučuju za kašice u teglicama? Budi i ti dobra mama!

Da li su i vas nekada svrstali u kategoriju „loših“ mama, jer ste u parku izvadili kupljenu teglicu sa ručkom za svoju bebu?

Redakcija

Izvor: babyfoodfactory.com

Foto: DinaPhoto / Shutterstock.com

Začuđeni pogledi, prevrtanje očima ili poluglasni komentari o ljenjosti i nerazmišljanju o dobrobiti svog djeteta itd. Znamo već koje su popularne kategorije za ocjenjivanje sposobnosti mama, a ishrana je među prvima.

Zato mnoge mame hvata panika kada treba da uvode čvrstu hranu u ishranu svoje bebe, jer slušaju pedijatre, svoje mame i svekrve, drugarice i sve slučajne prolaznike od kojih svako ima drugačiji savjet. Naravno da to stvara konfuziju u glavama mladih mama, a ne bi trebalo, jer znamo da je svako dijete jedinstveno, malo ljudsko biće sa svojim ukusom i navikama već i u tako ranom uzrastu.

Zajednički savjet pedijatara i svih ostalih koji treba poslušati: krenite sa jednostavnim ukusima, tipa jabuka, šargarepa, banana, krompir ili bundeva. Slobodno kupite u radnji 100% pire od voća ili povrća, jer vi znate šta vaša beba voli.

I mama ima pravo na odmor

Znamo koliko posla ima u kući i bez obaveza oko malog deteta, a posebno kada to malo biće uđe u vaš život i promjeni ga iz korjena. Sada ono, makar u prvih godinu dana, postaje vaša glavna preokupacija, naravno uz sve druge obaveze. Zato nije bitno da li ste stalno kod kuće ili radite van kuće ili od kuće, umor je stalno prisutan. Ne dozvolite da vam bilo ko nabacuje krivicu što želite malo da se odmorite. Zar nije ljepše provesti vrijeme sa djetetom i maziti ga, igrati se sa njim, izaći u park u šetnju, nego stajati u kuhinji pored šporeta i kuvati, rendati, cijediti, pasirati…

Danas je makar moguće kupiti 100% prirodnu hranu za vaše malo, voljeno biće. Iskoristite prednosti vrhunske tehnologije i dajte sebi malo oduška i odmora, kako biste vi i vaše dijete imali kvalitetnije vrijeme.

Hrana bez konzervansa

Naše bake nisu koristile konzervanse kako bi im džemovi i ajvari ostajali cijele zime svježi, kao da su juče skuvani. A kako su to činile? Tako što su prvo otkuvale tegle u koje će spremati zimnicu, samu zimnicu dobro ukuvale, a zatim u vruće tegle (neke bake i mame tegle drže u rerni dok ne dođe vrijeme da se sipa džem) sipaju sadržaj. Dok je sve još vruće dobro zatvore poklopac, tako da sama toplota izvuče sav kiseonik koji pogoduje stvaranju bakterija. Džem ili ajvar može tako da ostane svjež više godina!

Da li ste znali da prema pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti dijetetskih proizvoda, hrana za malu djecu i odojčad ne smije da sadrži GMO, aditive, konzervanse, arome i boju? Zato treba da vodite računa da vašem djetetu dajete samo 100% prirodnu hrana, jer je ukusna, bezbjedna i kvalitetna.

Zato i ako kupite teglicu sa dječijom kašicom, držite glavu visoko jer vi jeste Dobra mama!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije