Radoznala Lola

Učestvujte u programu “Poduzetne samohrane mame”

Fondacija 787 poziva samohrane majke sa šireg područja Sarajeva i Istočnog Sarajeva koje imaju hobi ili ideju koju bi željele razviti u održivi biznis, da se prijave za učešće u programu „Poduzetne samohrane mame“.

Redakcija

Foto: fondacija787.ba

U okviru programa je planirana realizacija edukativnih radionica, samostalnih zadataka, kao i personalizovanog poslovnog savjetovanja, kroz koje će se odgovoriti na pitanja kako:

  • Poslovnu ideju ili hobi pretvoriti u uspješan biznis
  • Razviti održivi poslovni model za odgovarajuću ideju/hobi
  • Registrovati biznis i sprovesti proces fiskalizacije
  • Ispunjavati računovodstveno-administrativne obaveze biznisa
  • Upravljati finansijama i bez odgovarajućeg prethodnog znanja
  • Sprovoditi marketinške aktivnosti, odrediti cijenu proizvoda/usluga i pozicionirati se na tržištu
  • Uspješno komunicirati, te umrežavati se sa poslovnim akterima.

Pozivamo samohrane majke koje imaju poslovnu ideju da dostave prijavu za učešće na programu koji će se realizovati online, te u Sarajevu tokom dvije vikend radionice u aprilu i maju tekuće godine.

Prijave se dostavljaju najkasnije do srijede, 27. marta. Učešće u programu je besplatno. Putni troškovi i smještaj će biti obezbjeđeni za učesnice van Sarajeva.

Fondacija za društveno-ekonomski razvoj 787 je neprofitna organizacije čiji je rad usmjeren na ekonomsko osnaživanje žena i mladih kroz poticanje poduzetništva, te podržavanje njihovog profesionalnog rasta i razvoja. Njihove aktivnosti uključuju obrazovanje, informisanje, umrežavanje, pružanje usluga poslovnog razvoja, te zagovaranje za bolji položaj žena i mladih u bh. društvu.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije