Radoznala Lola

Šta mislite o bespolnom odgoju djeteta, koji će možda izabrati Megan i Heri?

To je posljednji trend u roditeljstvu.

Prevela: Nataša Bursać

Izvor: Amanda Tarlton - fatherly.com

Foto: FiledIMAGE / Shutterstock.com

Dječak ili djevojčica? To je veliko pitanje koje se vrti oko rođenja prvog djeteta Megan Markl (Meghan Markle) i princa Herija (Harry), u aprilu.

Ali, ako je vjerovati najnovijem izvještaju, vojvotkinji uošte nije važan pol, barem kada je u pitanju način na koji će ona i Heri odgajati dijete.

“Megan je pričala svojim prijateljima o porodu i o tome kako ona i Heri planiraju da odgoje dijete sa fluidnim pristupom polu te se neće voditi nikakvim stereotipima”, naveo je neimenovani izvor  za Vanity Fair.

Iako tu tvrdnju još treba da potvrde njih dvoje, Megan i Hari pak jesu izabrali polno-neutralnu kombinaciju boja (siva i bijela) za bebinu sobu u njihovom domu.

Kako je Megan Markl dovela feminizam u monarhiju

Vojvoda i vojvotkinja svakako neće biti prvi roditelji koji su usvojili “fluidni” stil odgoja djeteta, ukoliko zaista tako odluče. U januaru je Kejt Hadson (Kate Hudson) pričala upravo o tom “bespolnom pristupu” kada je u pitanju njena ćerka Rani Rouz (Rose), objašnjavajući da još uvijek nije sigurna kako će joj se novorođenče identifikovati.

To je trend u roditeljstvu koji može donijeti određene benefite. Jedna švedska studija otkriva da su učenici koji su upravo išli u polno-neutralne vrtiće društveno prilagodljiviji te manje stupaju pod uticaj steretiopa u vezi sa polovima.

Ali, bilo da će (ili pak neće) Megan i Hari pristupiti ovom polno-neutralnom pristupu roditeljstvu, ostaje da se vidi. Za sada nije bilo nikakvog zvaničnog komentara iz Palate.

Pol kraljevske bebe jedako tako ostaje nepoznat.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije