Zabavna Lola

Pravi bejbi bum na porodiljskom odjelu u Mejnu

Ima jedan odjel gdje su pacijentkinje ujedino i radnice.

Priredila: Nataša Bursać

Foto: mainehealth.org

Prebrojte ih… Devet medicinskih sestara koje rade na istom odjelu su u isto vrijeme trudne.

I sve rade, pogađate, na porodiljskom odjelu, u Medicinskom centru u Mejnu (Maine Medical Centar), koji, izgleda, vode postavljajući primjer. Šale se da žele zapravo da uspostave trend.

Bebe se očekuju još ovoga proljeća. Termini su u razmaku od svega nekoliko sedmica.

Foto: mainehealth.org

Kada su zauzele ovu trudničku pozu, odnosno kada je osam od devet trudnica organizovalo kratki foto sešn, društvene su mreže oduševljeno podržale “trend”. Nezvanično je proglašen bejbi bum.

Drugim su nizom fotografija pokazale termine predviđene za porođaj.

Foto: mainehealth.org

Budući da je toliki broj trudnica/medicinskih sestara ujedinjeno, kako svakodnevnim zadacima, tako i onim koji uskoro slijedi, stvorila se dodatna povezanost između njih. Stoga su odlučile da se međusobno podrže tokom poroda.

Za NBC News naglašavaju upravo koliko je divno što zajedno prolaze kroz trudnoću, te u šali dodaju da razmatraju osnivanje fudbalskog tima.

“Bilo je i prije perioda kada smo mi bile pacijentkinje, tako da je divno što imamo jedne druge, bilo kao medicinske sestre, bilo kao podršku, nekoga da ti pošalje poruku, samo pita da li je sve ok”, ističe jedna od budućih mama.

Deveta, Amanda Spear, koja nedostaje na ovim dvjema fotografijama, je rekla za ABC News: “Lijepo je vratiti se na posao i vidjeti koleginice koje su takođe trudne i pričati o iskustvima koja prolazimo zajedno.”

Naglašavaju da su postale svjesne koliko je simpatična ova slučajnost tek kada su postavile pomenutu fotografiju.

Ne smijemo zaboraviti odsustvo za trudnice i majke koje se na datom odjelu sprema, ali u bolnici trvde da su svi spremna na taj period i da dijele entuzijazam publike ove viralne objave.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije