Zabavna Lola

Stiže nam i uređaj koji omogućava očevima da “doje”

Uprkos bezuslovnoj ljubavi i radosti, biti novopečeni roditelj je izuzetno teško, pogotovo kada beba treba svo vrijeme i energiju koju roditelj može da pruži.

Priredila: Nataša Bursać

Izvor: Hidreley - boredpanda.com

Foto: YouTube

Upravo u ovim uslovima, koji iz korjena mijenjaju život, roditelji često zaboravljaju da brinu i o sebi – da jedu, spavaju i održavaju društveni život.

Očevi danas preuzimaju sve više obaveza, kada je briga o djeci u pitanju, tako da je emotivni i psihički teret takve jedne životne promjene podijeljen prije nego da pada isključivo na leđa majke.

Pa čak i ako, dakle, oba roditelja pružaju dovoljno podrške jedno drugom, tako što prvenstveno dijele obaveze, neke stvari, kao što je dojenje i samo rođenje djeteta, su raspoređene po prirodi.

Dojenje NIJE isključiva odgovornost majki – dojenje je odgovornost cijele zajednice!

Ali, ovo je 2019. godina i tehnološki napredak je spreman da promijeni tu teoriju.

Japanska kompanija Dentsu je predstavila uređaj koji nudi promjenu budućnosti očeva koji žele da dijele sve roditeljske obaveze, ali i razviju posebnu povezanost sa djetetom, još od rane dobi.

Upoznajte očevog glavnog asistenta pri njezi djeteta (“Father’s Nursing Assistant”):

Ovo je pomagalo debitovalo u Ostinu, Teksas, na jednom tehnološkom festivalu, i upravo omogućava muškarcima da doje djecu.

Uređaj je, u suštini, nosiva posuda sa mlijekom, oblikovana prema ženskoj dojci. U jednoj “dojci” je mlijeko, a u drugoj – sistem za dojenje sa silikonskom dojkom, koja omogućava kontakt sličan onome koji dijete ima sa majkom.

Jednako tako može da prati navike djeteta kada su dojenje i san u pitanju, te podatke prenosi na uređaj.

Izvor: dentsu.com

Dentsu je organizacija čija je misija da iskoristi različite metode, tehnologije i iskustva da utiče na ponašanje i stavove ljudi koji žive u digitalnoj eri. Razvijen uz pomoć pedijatara i bebisiterki, “asistent” treba da ohrabri očeve da aktivno učestvuju u odgoju djece bez stresa, objašnjavaju u kompaniji.

Jednako tako, navodno, poboljšava satnicu bebinog sna.

“Vrijeme koje novorođenčad provede u snu u Japanu je znatno manje u poređenju sa ostatkom svijeta. Mnogo tog roditeljskog stresa kojem je dijete okruženo utiče na samo dojenje i upravo san, ali, i naravno, učešće očeva u svemu tome”, navode iz ove kompanije.

Izum još neko vrijeme neće u prodaju, a viralni komentari o tome da li uopšte treba da dođe do toga variraju, naravno, od onih da je izum zapravo genijalan do onih da je u pitanju čista glupost.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije